Ezzel a hatékony módszerrel az összes csótányt kiűzheted a házból!

Az biztos, hogy a csótányokat senki sem tűri meg az otthonában, ám megszabadulni tőlük elég nehéz feladat. Még ha egy időre el is tűnnek, jellemző, hogy újra meg újra előkerülnek valahonnan és hihetetlen bűzt hagynak maguk után. A boltokban kapható csótányirtó termékek sem könnyítik meg a dolgunkat, hiszen tele vannak méreganyagokkal.

Az alábbi recepttel hatékonyan léphetünk fel a csótányokkal szemben és nem kell semmiféle veszélyes toxikus anyagot felhasználnunk. Lássuk, mit kell tennünk!

Egy nyers tojássárgájába tegyünk 30-50 g bórsav port vagy bóraxot és keverjük el jól, hogy pépes állagot kapjunk. Ebből készítsünk 1 cm átmérőjű kis golyókat és hagyjuk őket megszáradni. Egy óra múlva, mikor már teljesen kiszáradtak, elhelyezhetjük őket a ház különböző pontjain, ahol a csótányok gyakran megfordulnak, pl. a sarkokban, a konyhában, a fürdőszobában.

Figyeljünk arra, hogy olyan helyekre tegyük ki a kis golyókat, melyek a csótányok szemszögéből is jól láthatók, mint a konyhaszekrények, polcok, állványok. A csótányok eleinte kíváncsian fogják vizsgálgatni a bóraxos golyókat, majd a bajuszukkal fognak először hozzájuk érni. És ez már elég is ahhoz, hogy elpusztuljanak, még mielőtt riadóztatni tudnák a társaikat.

Ezek a golyók nem ártalmasak az egészségre, ezért a házban bárhol szétszórhatjuk őket, ott is, ahol a gyerekek vagy a háziállatok járnak.

A bórsavat fertőtlenítésre használják, nem mérgező. A 3%-os bórsav az acidi borici, valójában szemmosó oldat. Ha nem találunk bórsav port, az acidi boricit ugyanolyan hatékonysággal alkalmazhatjuk helyette.

A kis golyók még több bogarat fognak magukhoz vonzani, azok megbetegítik őket, így a bogarak érintkezés útján megfertőzhetik társaikat is.

Először azt hihetjük, hogy a bórsavas golyók nem működnek, mivel a csótányok zavartalanul fognak továbbra is mászkálni a házban. Azonban 3-4 hét elteltével egy darbot sem fogunk látni belőlük! Mindennap egy halom elpusztult bogarat kell majd eltakarítanunk, ezzel pedig végére is értünk a problémának!

6 hónapon belül azonban újra feltűnhetnek, ha a nőstény csótányok sikeresen le tudták rakni petéiket. Az új generáció tagjaitól azonban ugyanezzel a módszerrel maradéktalanul megszabadulhatunk!