Egy jó kertész tudja, miért kell egy kis cukrot szórni a virágföldre öntözés előtt!

Aki szereti a virágokat az tudja, hogy több féle módszer létezik arra, amelyek elősegítik a növények fejlődését. Ma szeretnénk megismertetni benneteket néhány olyan módszerrel amelyek használatával a virágok egyre szebben fejlődnek.

Miért szórjunk cukrot a virágok földjére, mielőtt meglocsoljuk őket? Ezt a trükköt kevesen tudják.

A szobanövények nem jutnak annyi tápanyaghoz mint a kertiben lávő növényeink, ezért szükségük van a természetes tápanyagokra.

A cukor – a legtöbb esetben használt természetes tápanyag, elősegíti a növények gyors fejlődését.Tegyünk egy kiskanál cukrot egy pohár vízbe és ezt az oldatot használjuk a szobanövények öntözésére. A növények sokkal gyorsabban fognak növekedni és többször fognak virágozni. Akár a földre is szórhatunk fél teáskanál cukrot, öntözés előtt, így is hozzájut a szükséges tápanyagokhoz.

Kávézacc – tele van fontos anyagokkal, nagy mértékben tartalmaz nitrogént, foszfort, ásványi anyagokat és káliumot. A szobanövények esetében a kávézaccot 6 hónaponként egyszer, míg a kerti növények esetében 3 – 4 alkalommal egy évben használjuk. Szórjuk meg kávézaccal a földet a növény körül, majd óvatosan nyomkodjuk be a földbe.

Zöldségek főzőleve – sokan nem tudják, hogy az a víz, amelyben zöldségek főttek tele van vitaminnal. Hagyjuk kihűlni a főzőlét, majd ezzel locsoljuk meg a cserepes növényeinket egyszer egy héten.

Banánhéj – rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, tegyünk egy darab banánhéjat a cserép aljára, hosszú ideig ellátja a növényt vitaminokkal.