Egy tábor örök emlék marad | Gyerektábor-ajánló

Bizonyára minden édesanya észrevette, mennyire megviselte a gyerekeket az elmúlt időszak. Fontos lenne, hogy idén a lehető legtöbbet nyaraljanak és szórakozzanak a csemeték. Legjobb, ha szakemberekre bízzuk a programszervezést. Erre egy profin megrendezett tábor a legalkalmasabb. Ki ne akarná azt hallani a csemetéjétől, amikor hazaér: „Anya, ez a táborok tábora Magyarországon!”

Erre a megtisztelő címre jó eséllyel pályázik a PEOPLE TEAM nyári gyerekfesztiválja. A harmincéves múltra visszatekintő szervezet az ország egyik legnagyobb táboroztatója. Nyaranta több mint 1000 7–17 éves korú gyermek és fiatal tölti náluk a vakáció egy részét.

Milyen témát válasszunk?

A Kecskeméten megrendezett táborba jelentkezéskor meg kell jelölnünk egy témát, amellyel a leendő táborozó szívesen tölti a délelőttöket. 10 témacsomagból és a legkülönbözőbb szekciók közül szemezgethetünk. A szülők jó része az angol nyelvet vagy a számítástechnikát, a programozást tartja a leghasznosabbnak. Ha viszont gyermekünk ezt nem szeretné, ne erőltessük – ez az ő nyaralása. Mi sem szeretnénk, ha vakációzás közben megmondanák, milyen programon vegyünk részt. Számtalan egyéb kurzus is helyet kapott a kínálatban: többek között színészet, filmezés, fotózás, képzőművészet vagy tánc.

Bejárós vagy ottalvós tábor?

A tábor bentlakásos, ám a Kecskemét környékén lakók napközis jelleggel is igénybe vehetik. Az ottalvós táborok előnye, hogy a gyerekeknek sokkal több idejük van az ismerkedésre, az esti bulikon életre szóló barátságok szövődhetnek. Tegyük félre aggodalmainkat! Akár már 7 évesen is nagy élmény lehet a táborozás.

Mit csomagoljunk?

A táborban nem csak egy tanteremben fog üldögélni a gyerek. Rengeteg szabadidős program is várja. A strandoláshoz vagy a mindennapos vízi csatákhoz ne felejtsük ki a fürdőruhát, a papucsot és külön törülközőt. Leégés ellen érdemes bepakolni könnyű vászonsapkát és napkrémet. A sportoláshoz rakjunk a bőröndbe edzőcipőt, melegítőt és zoknikat. A hűvösebb időre is gondoljunk: egy-két pulcsi, esőkabát, hosszú ujjú póló mindenképpen kerüljön a csomagba.

Zsebpénz, de mennyi?

Ez minden szülő dilemmája… Hogyan döntse el, mennyi pénzre van szükség táborozáskor? Érdeklődjünk a táborszervezőknél, hogy pontosan mi az, amit a tábordíj fedez. A belépők általában benne foglaltatnak az árban, de a fagyizás már jó eséllyel nem. A bentlakásos táborok teljes ellátást kínálnak, de szinte mindenütt van büfé, ahol a gyerekek kiegészíthetik az étkezéseket. A zsebpénz mennyisége függ a táborozó életkorától is. A kicsiknek kevesebb is elegendő. Velük beszélgessünk sokat arról, hogy a kapott pénz mire elég. Praktikus, ha a táborvezetőkkel meg tudunk beszélni egy napi költéslimitet.

Az élmények a legfontosabbak

Egy nyári tábor nem csak a jelenben jelent kikapcsolódást. Az ott szerzett élmény örök emlék marad. A tapasztalatok a közösségi létről és a csapatmunkáról kihatnak a gyerekek egész jövőjére. A megismert és kipróbált témák befolyásolhatják a pályaválasztást, a barátságok pedig felnőtt korban sem szakadnak meg.