El se hinnéd mi mindenre jó a só! Megmutatjuk, milyen sok dologra használhatod!

A most következő videóban bemutatjuk nektek, hogy mire is lehet használni a sót, az ételek fűszerezésén kívül!

Hozzáragadt valami a vasaló talpához? Semmi probléma! Vegyél elő egy darab sütőpapírt, szórj rá egy jó nagy adag sót. Kapcsold be a vasalót a maximumra, hagyd felmelegedni majd húzd át a sóval megszórt sütőpapíron többször és ismét tiszta lesz.

Véletlenül kiesett a kezedből egy tojás? Önts a tojásra egy nagyobb adag sót, majd hagyd állni rajta 10 – 15 percet, ezután könnyen fel tudod szedni a tojást.

A sónak van még egy jó tulajdonsága! Amikor olyan ételt készítesz, amit szeretnél flambírozni, de a meggyújtott láng erősen ég, akkor szórj egy kevés sót abba az edénybe amelyikbe flambírozol és hamarosan kialszik a tűz.

Ha főzés vagy sütés közben leégett az étel, a só ebben is segít. Szórd be az edényt sóval, majd önts rá vizet. Ez a keverék tisztává varázsolja az edényt. Mosd ki ezután a lábast és már a helyére is teheted!

Mosogatás közben a mosogatószivacs tele lett ételmaradékkal? Szórd meg sóval, vagy áztasd be sós vízbe és néhány perc múlva tiszta lesz.

A sóval kidugaszolhatod az eldugult lefolyót is. Keverj össze egy tálban 1:1 arányban sót és szódabikarbónát, majd ezt a keveréket öntsd az eldugult lefolyóba, önts rá ecetet és a lefolyó olyan lesz mint újkorában! Hagyd ezt a keveréket 15 percen át a lefolyóban, hogy kifejtse a hatását, majd önts rá egy fazék forró vizet, ilyen könnyű!