Ez a házi tisztítószer a legmakacsabb foltokat is kiszedi a szőnyegből!

Mindenki azt szereti, ha a szőnyegei tiszták és élénk színűek, de sajnos előfordul, hogy mégis bepiszkolódnak, ilyenkor nem tudjuk mi is a leghatásosabb módszer a tisztításhoz. Mi azt tanácsoljuk, hogy a drága tisztítószerek helyett használjatok házilag készített keveréket a piszok és a folt eltávolításához. A következő házi szőnyegtisztítószer szinte bármilyen foltot kiszed a szőnyegekből. Ha háziállatok is járkálnak a szőnyegen, akkor érdemes ezzel takarítanod, hogy megszabadulj a piszoktól és a kellemetlen szagoktól.

Ehhez szükségünk lesz egy szórófejjel ellátott flakonra, amelybe a következő adalékokat keverjük össze: 1 evőkanál szódabikarbóna, 1/3 bögre ecet (2,5 dl-s bögre), meleg víz de, ne legyen forró (5 cm-vel kevesebb legyen a flakon magasságánál), 1 kanál mosószer. A szőnyegtisztító habzani fog, ezért fontos, hogy ne töltsd teljesen tele a palackot.

Keverjük össze ezeket az összetevőket és töltsük a szórófejjel ellátott flakonba, majd permetezzük a szőnyegen lévő foltokra, egy kefével dörzsöljük át. Ha beszáradt foltot próbálunk meg kitisztítani, hagyjuk egy kicsit állni rajta és alaposan dörzsöljük át egy kefével. Ennek a módszernek a használatával nagyon könnyen eltávolítható a szennyeződés és a folt.

További szőnyegtisztítási tippeket a videóban láthattok