Élesztő házilag! Régi Koszovói recept: 1deciliter sör; 1tk cukor; 1ek liszt. Jó sütögetést!

Ki tudja, a boltokban mikor lesz újra élesztő, anélkül pedig hogyan készítsünk kenyeret? Több megoldás is létezik, pl. kovász készítés, öregtészta, gyorskovász, sütőporos, szódás kenyerek stb, de a legkreatívabb megoldást most találtuk a neten. Mi még nem próbáltuk az alábbi receptet, így megkérünk mindenkit, “saját felelősségére” tesztelgesse. Én biztos ki fogom próbálni, akár önmagában vagy szunnyadó kovászhoz ébresztőnek. Osztani ér !

Hozzávalók

Van otthon cukkini? (kattints ide) Egyszerű és olcsó recept! 30 perc alatt csodás ételt készíthetsz belőle!

  • 1 deciliter pasztőrözetlen sör, (a pasztőrözött sörben nincs élesztő gomba, a Csíkinek van pasztőrözetlen és talán az Arany ászoknak is)
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 teáskanál cukor.

Elkészítés

Összekeverni, szoba hőmérsékleten állni hagyni (1 éjszaka). 50gr = 1 élesztőnek felel meg.

Tökéletesen hihető, hiszen a sörnek van erjesztő hatása. De hússütés előtt pácolhatsz is benne. Omlósabb lesz a hús tőle (az alkohol elpárolog). Csak mert aktuális!

Íme a kétkedőnek a bizonyíték:

Így készül a házi élesztő

1 evőkanál liszt, 1 teáskanál cukor, és 1 dl pasztőrözetlen sör – csak ennyi kell az élesztő elkészítéséhez.☝️Kovács Dóri megmutatja, hogy lássatok neki!😉#M2PetőfiTv #ÉnVagyokItt #AzEstédRitmusa

Közzétette: M2 Petőfi TV – 2020. március 31., kedd

Az Index szerkesztősége kipróbálta, a cikkből kiderül hogy dobozos sörrel nem működik a recept. A cookpad egyik bejegyzése szerint azonban jól sikerült a házi élesztő.