Elképesztő konyhai trükkök, egy okos háziasszony nagy segítségére lehetnek ezek a tippek

Egy igazi szakács elvág egy almát kés nélkül, megtisztít egy mozdulattal egy tojást, nem könnyezik amikor hagymát vág, mert tud néhány olyan trükköt amely a segítségére válik.

Ma ezekből szeretnénk bemutatni nektek néhány hasznos dolgot, hogy megkönnyítsétek a munkátokat.

Joghurtos falatkák

Egy finom és egészséges desszert, amit a gyerekek is nagyon szeretnek. Nagyon könnyen elkészíthető, tegyük a joghurtot egy olyan műanyag palackba, amelynek a végén egy cső található, majd egy sütőpapírra nyomjuk ki belőle egyenként a kis falatkákat és tegyük mélyhűtőbe egy órára, ezután fogyaszthatjuk.

Hagyma szeletelés könnyek nélkül

Tegyük a hagymát 15 percet a fagyasztóba szeletelés előtt.

A főtt tojás héjának egyszerű eltávolítása

Amikor tojást főzünk, tegyünk egy szelet citromot a tojások közé, ha nincs otthon citromunk, akkor helyettesíthetjük 1/2 kiskanál szódabikarbónával, a hatás így sem marad el.

Mivel helyettesíthetjük a tojást süteményekbe

Amikor süteményt készítünk és közben észrevesszük, hogy nincs otthon tojás, akkor a sütemény tésztájába tegyünk banánt. 1 db tojásnak 1/2 banánnak felel meg és a sütemény ízét sem rontja el.

Az ideális kávé

Ezt a megoldást azoknak a személyeknek javasoljuk, akik kávéval kezdik a reggelt, tegyünk a darált kávéba még mielőtt elkészítjük egy kis sót és egy kevés fahéjat. A só semlegesíti a kávé keserű ízét, a fahéjtól pedig kellemes aromájú lesz.

Hogyan vágjunk el egy almát kés használata nélkül

Ha csak egy almánk van és két gyereknek szeretnénk elosztani, kés pedig nincs a közelünkben, akkor csavarjuk le az alma szárát, majd fogjuk meg az almát mind a két kezünkben. Kezdjük el a kezünknek kényelmes irányba tekerni, majd törjük két részre.

A fokhagyma gyors megtisztítása

Tegyük a fokhagymát 15 másodpercre a mikrohullámú sütőbe, ezután a fokhagyma héja szinte magától leválik.

Hogyan vágjuk el a süteményt kés nélkül

Használjunk ennek a műveletnek az elvégzésére fogselymet, ezzel gyorsan egyenlő részekre felvághatjuk a süteményeket.

Finomabb mint a sült krumpli

Ha meguntuk a sült krumplit, akkor a következő módon készítsünk sült burgonyát, vagdossuk be a burgonyát, locsoljuk meg olívaolajjal, majd tegyünk rá sót, borsot. Süssük 40 percet 220 fokra előmelegített sütőben, fenséges ízű ételt fogunk kapni.