Elkezdtünk itthon zsemlét sütni, nem bántuk meg, nagyon finom lett

Ez a zsemle recept a család új kedvence, sok féle kenyeret és kiflit sütöttünk már, de ez lett a favorit, mert nagyon finom, puha és nem szárad ki.

Előre meg lehet sütni, két nap múlva is nagyon finom, ha megfelelően tároljuk, egyáltalán nem szárad ki, mint más pékáruk.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a magyar nyelvű feliratokat is kapcsold be

A házi zsemle készítés távolról sem bonyolult, pedig elsőre annak tűnhet. Régebben mi is nehezen kezdtünk neki, mert tartottunk tőle, hogy nem sikerül, nehéznek tűnt az elkészítése. Ez viszont annyira egyszerű, nem kell vele sokat foglalkozni, csak az a lényeg, hogy a tészta jól össze legyen gyúrva és legyen ideje kelni.

A kelesztési időt nem lehet lerövidíteni, mert akkor lesz finom, légies a zsemle, ha a tésztának van elég ideje megkelni. Nagyon finom és ráadásul még az állaga is nagyszerű. Nem is gondoltam, hogy itthon ilyen könnyedén lehet ennyire jó kis zsemléket sütni. Mi általában nagyobbakat készítünk, mert a család így szereti, de ez csak rajtad múlik. Kisebb zsemléket is süthetsz, de akkor arra kell figyelni, hogy a sütési idő is rövidebb lesz.