Ez a cikk neked szól, ha tudni szeretnéd, milyenek a Rák jegyű emberek

Az alábbiakban egy rövid jellemzést olvashattok a Rákról, az egyik legérzékenyebb csillagjegyről.

A Rák rendkívül sokoldalú csillagjegy. Szentimentális, intuitív, és nagyon érzékeny az őt körülvevő világra, és emberekre. Empatikus, legyen szó közeli hozzátartozóról, vagy éppen egy vadidegenről, átérzi a másik örömét, bánatát. Konfliktuskerülő, nem tudja képviselni az érdekeit, de amíg biztonságban, nyugalomban, és szeretetben érzi magát, addig ez nem okoz gondot számára.

A Rák végtelenül érzelmes, családcentrikus csillagjegy. Párválasztásánál fontos, hogy társa is érzékeny és gyengéd legyen. Állandóan harmóniára törekszik, ezért a béke fenntartásának érdekében hajlandó kompromisszumra is a szerelemben. Ezáltal azonban sebezhetővé válik, de ezt hajlamos figyelmen kívül hagyni. Könnyen köt ismeretségeket, mivel empatikus, és ráérez a másik hangulatára. Olyan barát, akire mindig lehet számítani. A Rák fantasztikus szülő, a család számára mindennél fontosabb. Gondoskodó, állandóan rendelkezésre áll, szorgalmával is szeretteit szolgálja. A csapatmunka nem tartozik az erősségei közé, azonban koncentrációs képessége rendkívül jó. Akkor teljesít a legjobban, ha egyedül dolgozhat.

A biztonság és a pénz fontos számára, ezért képes teljes odaadással végezni feladatait, és fáradhatatlanul dolgozni.

Kedveli a művészeteket, szereti idejét a barátaival tölteni. Őseleme a víz, szívesen van vízközelben, ahol a víz vonzását érezheti. Szimpatikus és lojális. A kritikát nehezen viseli, és rosszul éli meg, ha a magánélete háttérbe szorul egyéb teendők miatt. Gyengeségeként említhető a bizonytalanság és a gyanakvás, ami manipulatív személyiségében tükröződik.