Ezek a legénközpontúbb csillagjegyek – vajon te köztük vagy?

Személyiségünket sok más mellett csillagjegyünk is befolyásolja. Most 4 olyan jegyet mutatunk be, akik nem az önzetlenségükről, vagy kompromisszumkészségükről híresek. Lássuk, kik számítanak a legönzőbbnek!

A Kosok senkire sem hallgatnak

A Kosok igazi vezetők, és nem tűrik el, ha valaki megmondja nekik, hogy mit és hogyan kell csinálniuk. Céljaikat bármi áron megvalósítják, a tanácsokkal és az intelmekkel nem igazán törődnek. A korlátozásokat nagyon nehezen viselik, minél jobban meg van kötve a kezük, annál kevésbé tudnak jól teljesíteni. Hihetetlenül kitartóak, de akaratosak is tudnak lenni, ezért gyakran keverednek konfliktusokba. Olykor úgy hiszik, övék a világ, és minden körülöttük forog. Döntései meghozatala előtt nem kérnek tanácsokat, rendkívül magabiztosak és önállóak, segítséget csak akkor kérnek, ha nincs más választásuk. Pontosan tudják, hogy mit akarnak, viszont az empátia területén bőven lenne hová fejlődniük. Sokszor megesik, hogy nem törődnek mások problémáival, aggodalmaival, érzéseivel. Hirtelen haragúak, de mérgük hamar elszáll, az azonban nem izgatja őket, hogy a vita hevében esetleg megbántották a másikat. Versenyző alkatok, a legjelentéktelenebb játékoktól kezdve az igazán komoly dolgokig bezárólag mindig mindent meg akarnak nyerni. Győztes típusok, de messze nem tökéletesek, hiszen szinte csak a saját előrejutásuk érdekli őket.

Az Oroszlánok a legjobbnak gondolják magukat

Tagadhatatlan, hogy az Oroszlánoknak hatalmas szívük van, és igazán őszinte emberek. Akik tisztelettel bánnak velük, és szeretik őket, azok ugyanilyen bánásmódra számíthatnak tőlük. Nevükhöz méltóan bátrak, a félelmet hírből sem ismerik, akaraterejüket pedig sokan irigylik. Mindezek mellett az is igaz azonban, hogy azt szeretik a legjobban, ha minden róluk szól, és mindenki rájuk figyel. Mindig saját magukat teszik az első helyre, és szinte elvárják, hogy dicsérjék őket és felnézzenek rájuk. Saját érdekeik mindig elsőbbséget élveznek, amikor pedig konfliktusuk támad, vagy nem úgy alakulnak a dolgaik, ahogy szeretnék, képesek kíméletlenül viselkedni. Sokszor bántanak meg másokat, nem viselik el, ha valaki valamiben jobb náluk. Folyamatos figyelemre és elismerésre vágynak, hatalmas egóval rendelkeznek. Társaságban is csak akkor érzik jól magukat, ha ők vannak a középpontban. Úgy gondolják, ők a legjobbak az élet minden területén.

Az Ikrek hajlamosak elbízni magukat

Ember legyen a talpán, aki képes kiigazodni egy Ikreken! Amellett, hogy kifejezetten vidámak, könnyen barátkoznak, és nagyon intelligensek, végtelenül kiszámíthatatlanok, gyakran változtatják meg a véleményüket. Személyiségükre a kétarcúság jellemző, rendkívül meggyőzőek és kedvesek tudnak lenni, de közben azt gondolják, minden róluk szól. Hiúságuk páratlan, az ellenvéleményt pedig nem tűrik el. Elég egy nézeteltérés, vagy nem megfelelő mondat ahhoz, hogy egy Ikrek jegyű ember megszakítsa velünk a kapcsolatot. És bár arra nagyon érzékenyek, hogy velük hogy bánnak, őket különösebben nem hatja meg, ha megbántanak valakit. Úgy gondolkodnak, hogy képességeik elegendőek valamennyi céljuk megvalósításához, de a biztonság kedvéért mindig van B tervük is. Megnyerő modoruk és kedvességük révén képesek az ujjuk köré csavarni az embert, és ezt ki is használják. Amikor jól alakulnak a dolgaik, elbízzák magukat, és azt gondolják, mindent tökéletesen csinálnak, és nincs ami megállíthatja őket. Szinte lehetetlen hatni rájuk, nem foglalkoznak mások véleményével, mindenáron kitartanak saját elképzeléseik mellett.

A Skorpiók manipulatívak

A Skorpiók meglehetősen önzők, de ezt nem vállalják fel. Ők a manipulálás mesterei, képesek úgy alakítani a beszélgetéseket, hogy megszerezzék azokat az információkat, amikre valójában szükségük van, miközben megőrzik bájos és magával ragadó alaptermészetüket. Amikor azonban szükséges, egy pillanat alatt tudnak váltani, és hirtelen hűvösnek és szigorúnak mutatkozni. Épp attól lesznek olyan vonzók mások számára, hogy titokzatosak és rejtélyesek. Azonban ezeket a tulajdonságaikat is csak arra használják, hogy a számukra fontos dolgokat elérjék. Pillanatok alatt képesek mások bizalmába férkőzni, de ha egy kapcsolat már nem szolgálja érdekeiket, gond nélkül szakítják meg azt. A szívügyek terén nem ismernek tréfát, rendkívül féltékenyek, párjukat rendszeresen „ellenőrzik”, nehéz előlük eltitkolni bármit is. Ha pedig találnak is valamilyen bizonyítékot arra, hogy partnerük rossz fát tett a tűzre, onnan nincs visszaút, második esélyt ugyanis nem adnak.