Ezek lesznek a 2018-as év slágerfrizurái! A bob frizura, az el nem múló klasszikus

Az idő múlásával a haj divatja is változik, de vannak frizurák, amelyek mindig aktuálisak maradnak. Mivel nincs két teljesen egyforma nő, így nincs két azonos bob-frizura sem. Ennek a hajviseletnek a töretlen népszerűsége egyszerűen megmagyarázható: rengeteg lehetőség rejlik benne, melyek teljesen más külsőt eredményeznek, emellett szinte minden hajtípus esetén alkalmazható. Az alábbi cikkben a bob frizurával fogunk foglalkozni.

A bob frizura

A bob frizura előnyei

Sok lány meglepődik, hogy még mindig mennyire népszerű a bob frizura. Valójában mindez nagyon egyszerű, mert ez a siker visszavezethető egyfelől arra, hogy ez a hajviselet igencsak sokoldalú és változatos, másrészt a formája, természetessége és egyszerűsége miatt választják sokan.

A bob frizura egyik legfontosabb előnye, hogy némileg elrejthetők vele az arc esetleges szépséghibái, igy az arcformát is bájosabbá teszi. Ezen hajviselet szinte vonzza a tekintetet, a hangsúly minden esetben a szemeken van. A bob-ot viselő hölgyek mindig a figyelem középpontjában lesznek, kiemelkedve az egyhangú irodai, vagy zajos estélyi tömegből.

Short bob, azaz bob frizura rövid hajhoz

A hölgyek nagy része mindig is hosszú hajról álmodozott, ami ugyan valóban nagyon szép és vonzó, de csak akkor, ha hajunk tökéletes állapotban van. Sajnos, ez nem mindenkinél valósulhat meg, a modern életstílus, a rohanás nem hagy elegendő időt a hajápolásra. DE nyugalom, van kiút. Ezt pedig úgy nevezik: short bob frizura.

Kerülni kell a túl sima vágást, jobb, ha egy elegáns lazaság is jellemzi a hajunkat. Vagy például aszimmetria. Ez esetben különös hangsúlyt kaphatnak a kreatív megoldások is. Példának okáért a borotvált halánték, illetve tarkó. A tapasztalt fodrászok igencsak szép frizurákat képesek az egyén igényeihez és adottságaihoz igazítani. Ezek a hajviseletek aztán otthon átalakíthatóak a személyes igényeknek megfelelően, így például a szigorúbb irodai környezethez. A short bob azoknak ajánlható, akik mindig divatosan szeretnének kinézni.

A semi bob, azaz egy frizura közepesen hosszú hajúaknak

Sokan még mindig azon a véleményen vannak, hogy egy ilyen frizura egy és ugyanaz a rövid bob-bal (short bob). De ez nem így van. Sőt, pont 2018-ban a közepesen hosszú hajhossz különösen népszerű lesz. Ezért azt javasoljuk, hogy érdemes jobban szemügyre venni a semi bob frizurát, és ha tetszik, emellett dönteni. Amennyiben szeretsz kísérletezni, megéri kipróbálni.

A frizura egyedülállósága, hogy mindenféle hajnál alkalmazható. Ha vastag a hajad, ez a hajviselet segíthet könnyedebbé és szellősebbé tenni. Amennyiben azonban hajad vékony, a semi bob frizura dúsabbá varázsolja a hajadat.

Különösen érdemes megjegyezni, hogy a semi bob frizura választása esetén rendkívül divatos leszel. Éppen ezért mindenképpen javasoljuk az egyik oldalon hosszabb, azaz az aszimmetrikus, a hosszúkás vagy „összekuszált” változat kipróbálását.

A long bob, ideális választás a hosszú haj kedvelőinek

A hagyományos hajviseletek mindig csodálatos hatást váltanak ki, de a hölgyek többsége sok esetben egy kissé többre vágyik. Ezekben az esetekben kiváló választás a long bob, azaz a hosszú bob. Ez a frizura egyfelől nagyon nőies, másfelől pedig eléggé merész is. Pontosan ezért választják oly gyakran ezt a hajviseletet a hírességek, sztárok is!

Ne feledjük, hogy a haj hossza itt is eltérő lehet. Minden attól függ, kinek mi áll jobban, ki mit szeretne. Egyesek a határozott vonalakat kedvelik, ilyenkor határozott, majdnem egyenes a vágás éle is, mások az enyhe átmeneteket részesítik előnyben. Általánosságban azt lehet mondani, hogy az a jó vágási szög, amelyik az állkapocs vonalával párhuzamos. Mint sok esetben, itt is igaz, hogy mielőtt döntünk az adott fazon mellett, mindenképpen konzultáljunk a fodrászunkkal.

A fokozatos de stílusos frizuraváltás

Minden nő időről időre változtatni szeretne egy kicsit. Viszont nem ajánlott egy mindenre ható, nagyfokú változtatást végrehajtani. Fokról fokra kell ezt véghez vinni, ez a fokozatosság, azaz, hogy mindig egy kis frissességet kell adni a frizurának, de azt egész terjedelmében. Emiatt hajunk hossza nem változik sokat, így könnyedén orvosolhatjuk magunk is a töredezett haj okozta kellemetlenségeket.

A fokozatosság elsősorban a hajkorona felső részét érinti, ami lehetővé teszi a haj kívánt dússágának megállapítását. Ha azonban valaki azt kívánja, akkor meghagyhatóak az elülső tincsek is. Gyakran előfordul, hogy ezek a tincsek néhány tónussal könnyedebbek, így a frizura sokkal kifejezőbbnek tűnik.

A bob frizura frufruval

2018-ban különösen divatos lesz a bob frizura frufruval. Ezért jobb már elkezdeni kísérletezni ezen a téren. A divattanácsadók azt javasolják, hogy hagyjunk fel egy vastag, egyenes frufruval. Más lehetőséget is találhatunk, mivel az előbbi nem tűnik olyan vonzónak. 2018-ban divatos lesz az „összekuszált”, az aszimmetrikus, a ferde és hosszúkás frufru.

Bob frizura frufruval. Az egyenes hajhoz kitűnően illik az ugyancsak egyenes frufru. A több, eltérő hosszúságú tincsekből álló bobot viszont a ferde, fokozatos frufru egészíti ki a legjobban.

Kreatív hajviselet

A mostani év egyik legmerészebb trendje a kreatív hajviselet, illetve frizura-kialakítás lesz. Példának hozható fel, amikor a fodrászok tanácsára a bob frizurát kiegészíti a borotvált halánték, illetve tarkó. Ezenkívül sokak szerint különösen figyelemfelkeltőek a különböző ábrák, valamint a borotvált részek és a hajfestés kombinációi.

Néhányan most biztos úgy gondolják majd, hogy egy ilyen kísérlet túlságosan merésznek tűnik. De sietve megjegyezzük: biztosítunk mindenkit, hogy valójában ez egyáltalán nincs így. Például ha félrehajtod (felhajtod) a hajad, akkor a frizurád merészebbik arcát villantod fel. Ugyanakkor, ha megfelelően vannak kialakítva a tincsek, a frizura is szerényebbnek fog tűnni és a legmesszebbmenőkig alkalmas az irodában való munkavégzésre is.

Bob frizura egyértelműen a 21. század modern nőjének frizurája. Ennek a hajviseletnek köszönhetően minden nő fittnek, divatosnak és esetenként merésznek fog tűnni. Minden attól függ csak, hogy milyen módon viseled a hajad és természetesen attól, hogy milyen a hangulatod. Ha valamilyen okból a bob nem felel meg neked, ne keseredj el, helyette nézd meg ezeket a minden nap viselhető elegáns frizurákat.