Ezért igyál sárgarépa levet!

A sárgarépa nagyon jót tesz egészségünknek. Sok szakértő ezért ajánlja, hogy együnk annyi sárgarépát, amennyit csak tudunk. Ha megismered az előnyeit, levét is gyakrabban fogod fogyasztani!

1. Erősíti az immunrendszert!

A benne lévő nagy mennyiségű béta-karotin miatt nagyon hasznos azoknak, akik javítani szeretnék látásukat vagy óvni szemük egészségét. De nem ez az egyetlen ok, amiért érdemes fogyasztani. A béta-karotin megóvja a szervek belső részét, így a kórokozók nem tudnak fertőzéseket okozni.

2. Megelőzi a szívbetegséget

A béta-karotin segítségével elkerülhetjük a szívbetegségeket, pl. a stroke-ot. Ha nálad fokozottan fennáll a kardiovaszkuláris betegségek esélye, mindenképpen tedd rendszeressé a sárgarépalé ivását!

3. Segít vérrögök ellen

Magas A- és K-vitamin tartalmával segít csökkenteni a vérrögök kialakulásának esélyét és a már meglévők méretét.

4. Részt vesz a fehérjeépítésben

A testépítők és azok, akik egy kimerítő edzés után valami egészségeset szeretnének fogyasztani, nagyon jól járnak a sárgarépalével. A benne lévő K-vitamin segítségével a fehérjeépítés jóval egyszerűbb. Ez a vitamin összekapcsolódik a kálciummal, ami közismerten létfontosságú csontjaink számára. Amikor összekapcsolódnak, a törött csontok gyorsabban gyógyulnak. A sárgarépában sok a kálium, ami szintén javítja a csontok állapotát.

5. Gyógyítja a sérüléseket

A sárgarépalével elősegíthetjük a sérülések gyógyulását. Magas C-vitamin tartalma miatt a külső sérüléseket és az ínyproblémákat is kezeli.

6. Csökkenti a rák kockázatát

A sárgarépa gazdag karotinoidokban. A tudomány bebizonyította, hogy ez az összetevő képes harcolni a rák ellen. Ha több sárgarépalevet iszunk, csökkenthetjük az egyes típusú rákok kialakulásának veszélyét, mint a vastagbél-, a mell-, a prosztata-, és a bélrák.

7. Méregteleníti a májat

A sárgarépalé segíti a máj jobb működését. Ez azért van, mert a sárgarépalé maga is tisztítja a szerveket, elősegíti a toxikus anyagok gyors távozását a szervezetből. Rendszeres fogyasztása méregteleníti a májat és méreganyagoktól mentesen tartja testünket.

A sárgarépalében sok vitamin és ásványi anyag van. Egy pohár 80 kalóriát vagy a napi szükséges kalóriabevitel 4%-át tartalmazza. Ezért ideális azok számára is, akik éppen fogyni szeretnének.