Ezért legyen otthon mindig keményítő! 12 hihetetlen tipp, mi mindenre használható!

A keményítő burgonyából készül, ezt a káprázatos terméket viszont nem túl gyakran használjuk, pedig bármelyik háztartásban megtalálható. Ma bemutatunk nektek 12 hasznos tippet, amit minden háziasszonynak érdemes lenne kipróbálnia!

 1. Tiszta ablakok

Ablaktisztításkor sokat kínlódunk, hogy ne maradjon foltos a megtisztított ablaküveg. A keményítő egy olyan természetes alapanyagból készült termék amelyből, ha teszünk egy keveset az ablaktisztító szerhez, folt nélküli, ragyogó ablakunk lesz.

2. Az ezüstből készült holmik olyanok lesznek mintha újak lennének

Amikor ezeket az evőeszközöket elmossuk, tegyünk a mosogatóvízhez egy kiskanál keményítőt és újból ragyogni fognak.

3. Tiszta szőnyegek

Egy családi összejövetel alkalmával pecsétes lehet a szőnyegünk ha leesik valamilyen étel. Ahhoz, hogy a foltot eltávolításuk a szőnyegből, szórjunk keményítőt a problémás helyre, hagyjuk pár percet állni majd porszívózzuk fel a szőnyeget. A keményítő felszívja a pecsétet, foltot és így újra tiszta lesz a szőnyegünk.

4. Irritált bőr

Ha leégtünk a napon, vagy megcsípett egy bogár keverjünk össze keményítőt egy kevés vízzel és kenjük a bőrünkre, miután a bőrünkön megszárad sokkal jobban fogjuk érezni magunkat. Mielőtt felöltöznénk szórjuk be a problémás bőrfelületet keményítővel.

5. Kellemetlen szagú cipő

A cipők kellemetlen szaga megszűnik, ha keményítőt szórunk a cipőbe és egy éjszakára állni hagyjuk. Reggelre eltűnik a kellemetlen szag.

6. Keményített ruhák

Ezt a trükköt használták nagyszüleink: készítsünk egy keveréket 1 kiskanál keményítőből és 1 pohár vízből, a keveréket tegyük egy szórófejes flakonba, majd ezzel spricceljük be vasalás előtt az ingeket vagy a lepedőt. A keveréket tehetünk illóolajat is, a kellemesebb illatért.

7. Felfrissíti a bőrből készült ruhadarabokat

Ugyanaz az eljárás mint a szőnyegnél, szórjunk keményítőt a bőrből készült ruhánkon ejtett foltra, hagyjuk így egy éjszakát, majd reggel töröljük le a keményítőt egy vizes ronggyal.

8. Púdernek is használhatjuk

Ezt a kozmetikai terméket eltudjuk készíteni otthon, keverjünk össze egy kevés keményítőt a kedvenc illóolajunkkal és már el is készült az illatos testpúder természetes alapanyagokból, amely átlátszó színű és nyugtató hatású.

9. Régi plüss játékok

Néha a plüssből készült játékokat is ki kell tisztítani, tegyük a tisztítására szánt játékot egy zacskóba, szórjunk rá keményítőt, majd rázzuk meg egy kicsit és hagyjuk így egy éjszakát, hogy a keményítő kifejtse a hatását. Reggel porszívózzuk át a játékot.

10. Az állatok gondozása

Amikor a kedvenc háziállatunk szőrét takarítjuk, használjunk egy kevés keményítőt is erre a célra. Olyan mint a száraz sampon, felszívja a szennyeződést és könnyű lesz átfésülni az állat szőrét.

11. Fából készült bútorok

A bútor tisztításához készítsünk egy keveréket vízből és keményítőből 1:1 arányban és ezzel tisztítsuk át a fából készült bútort.

12. Száraz sampon

Szórjuk be a hajtöveit keményítővel és fésülködjünk meg, ez a legolcsóbb száraz sampon és a hatása is olyan mint a bolti száraz samponoké. Ha csepegtetünk a keményítőhöz pár csepp levendula olajat akkor a hatása még jobb lesz, mert a levendula meggátolja a haj zsírosodását.