Tegyél borsot a mosásba, meg fogsz lepődni rajta milyen káprázatos hatásai vannak!

Sokszor kellemetlen amikor a fehér ruhák mosás közben elszíneződnek, mert véletlenül a ruhák közé került egy színes ruhadarab is. Vagy a színes ruhák veszítenek a színükből mosás közben. Sok módszer létezik a ruháink ragyogó fehér színének megőrzésére, de a színes ruhák védelméről kevesen tudnak. Ma olyan tippeket szeretnénk adni nektek, amelyek alkalmazásával a ruháitok megtartják az élénk színüket.

Fekete bors

Tegyünk egy kiskanál őrölt fekete borsot a mosószerhez, vagy a mosógélhez. A borsot tegyük a mosógép öblítő fiókjába és indítsuk el a mosást hideg vízzel. A bors megakadályozza, hogy mosópor maradványok legyenek a kimosott ruhán, mert legtöbb esetben ez okozza a ruhák elszíneződését. A színes ruhákon sokszor fehér foltok vannak, ez pedig a mosószer miatt van.

Konyhasó

Tegyünk néhány kiskanál konyhasót a mosáshoz, a mosószer maradványokat eltünteti és a ruháink ragyogni fognak.

Ecet

Az ecet is megakadályozza a mosószer maradványok lerakódását a ruháinkra, ezenkívül ha ecetet használunk mosáskor a ruháink puhábbak lesznek. Öntsünk egy pohár ecetet a mosáshoz, a kellemetlen szag miatt nem kell aggódnunk, mert elpárolog miközben a ruhák száradnak.

Citrom

Citromlét is használhatunk mosáskor, a legrégebbi ruha is visszakapja a színét a hatására.

Kávé vagy fekete tea

Kávét vagy fekete teát használhatunk sötét színű ruhák mosásakor. Tegyünk két pohár teát vagy kávét a mosógép fiókjába és győződjünk meg róla még egyszer, hogy csak sötét színű ruhák vannak a mosógépben. A kávét és a teát ne használjuk élénk színű ruhák mosásakor.

A felsorolt tisztítására alkalmas dolgok minden háztartásban megtalálhatóak ezért bárki ki tudja próbálni.