Ezért olyan jól neveltek és türelmesek a japán gyerekek!

A nevelés a családban kezdődik, mégis minden gyerek különböző. Minden szülő azt szeretné, ha a gyereke jól nevelt és szófogadó lenne, de mégis előfordul, hogy a gyerek hisztizik amikor nem kap meg valamit.

Ezek a gyerekek sírnak, kiabálnak, földhöz verik magukat, ha valami nem úgy van, ahogyan azt ők szeretnék. Régen a szülők fizikailag büntették a gyerekeket, de az évek során rájöttek arra, hogy ez nem a legjobb megoldás, mert negatív hatással van a gyerek fejlődésére.

Több pszichológusnak is az a véleménye, hogy bármilyen konfliktust meg lehet oldani, ha megbeszéljük a dolgokat a gyerekkel.

A legjobb nevelési módszert a japánok gyakorolják

Japán olyan ország amely a világhatalmak közé tartozik, ezt pedig nagyban köszönhető a lakosok fegyelmének és mentalitásának.

A japánok nem tolerálják a gyerekek kudarcát és főleg azt, hogy a gyerek ne hallgasson a szülőkre.

A japánoknak olyan nevelési módszerük van, amely nagyon hatásos.
A gyerek 3 éves koráig mindig az édesanyja mellett kell legyen, bármit is csinál az anya. Ez azt jelenti, hogy ha egy anya el kell menjen vásárolni, akkor a gyereket is vinnie kell magával, így alakul ki az a szoros kapcsolat, egy anya és a gyermeke között.

Amikor a gyerek betölti a 3 évet, akkor óvodába megy. Ez a legnehezebb időszak.
A nevelés második szakaszában a szülőknek vigyázniuk kell arra, hogy mit mondanak a gyereknek pl. akkor, amikor a gyerek elront vagy eltör valamit. A gyereket ilyenkor nem kell megbüntetni és veszekedni sem kell vele, elegendő, ha a szülő azt mondja neki, hogy „Ez nagyon kellemetlen nekem”.

Mindezeket a szavakat a szülő különös hangleejtéssel vagy különös tekintettel mondja, a gyereknek. Ha nekünk szülőknek sikerül ezt a fajta praktikát alkalmazni a gyerek nevelésénél, akkor a gyerek könnyebben meg fogja érteni a dolgokat, azért mert hibásnak érzi magát és jóvá akarja tenni, a tévedését.

Az apa is fontos szerepet tölt be a gyerek életében és a nevelésében. Az apa meg kell tanítsa a gyereket arra, hogy értékelje a szülők minden erőfeszítését amely a gyerek érdekében történik. Ahhoz, hogy ezt a gyerek megértse, a szülőnek meg kell mutatnia és el kell magyaráznia, hogy ne féljen az érzelmeitől, de ne is mutassa ki a külvilág felé minden érzelmét, főleg különös élethelyzetekben, ez egy nagy előnyt jelenthet.

Ez a nevelési módszer nagyon hatásos és hozzájárul ahhoz, hogy egy jól nevelt gyerekből jól nevelt felnőtt legyen.