Nézd miért lettél hirtelen valaki számára rossz ember!

Amikor valakiért sok jót tettél és hirtelen rossz emberré váltál a számára akkor:

-Ez a dolog jó volt a te szemszögedből nézve, de neki nem volt jó, akkor is, ha jót cselekedtél, ő nem tudta elfogadni.

– Az illető személy nem ismeri be vagy nem olyan jó ember, mint te ezért, hogy ő megőrizze a pszichológiai kényelmét téged úgy tesz tönkre mint egy tárgyat. Közben benne negyed annyi jóság sincs mint benned.

– Az illető személy nem akar az adósod lenni és ugyanolyan jóval illetni téged, mint amivel te segítetted őt, vagyis nem akar „fizetni” neked.

– A te jócselekedeted tolakodó volt a számára, vagy nem volt megfelelő.

-Vagy lehet, hogy ezt az embert elkényeztetted a jóságoddal és ezért most többet akar, de te már nem tudsz vagy nem akarsz segíteni neki.

Az is előfordulhat, hogy az a jó amit tőled kapott olyan periódusban volt, amikor az illető személynek még nem volt elég tapasztalata, vagy gyenge és boldogtalan volt. Az évek múlásával az illető személy élete jóra fordult és arra az időszakra amikor te segítséget nyújtottál neki úgy emlékszik vissza, hogy téged összeköt a rossz, boldogtalan periódusával.

Ne csodálkozz és ne sértődj meg, ha valaki számára rossz emberré válsz, pedig te sok jó dolgot tettél érte, ez megszokott dolog és lehet, hogy az illetőnek számtalan oka volt rá. Ha jót cselekszel valakivel ne várd, hogy megköszönje vagy fizessen érte, mert a jóember az okos és senkit sem érdekel.

Örülj annak, hogy neked köszönhetően ez az ember most jól van. Lehet, hogy holnap már megváltozik és minden jót visszaad neked, amit tőled kapott.

Mert a jó, a bölcsesség egy formája, a bölcsesség pedig egyfajta öröm, annak a tehetsége, hogy helyesen reagáljunk. Ezért, ha jót csinálunk el kell higgyük, hogy minden jó lesz. Ezért hát ne bánd, ha segítettél valakin, ne várj tőle hálát, se köszönetet.

Légy boldog, légy bölcs!

A bölcsesség azt jelenti, hogy tudod használni az eszed. Ha nincs eszed a bölcsesség helyét elfoglalja a butaság.