Ezt a történetet egy hospice-ban élő fiú írta… Nincs szüksége pénzre! Mindössze olvasd el!

Misi 12 éves. Tavaly ősz óta az orvosok „magára hagyták”. Egy iskolai irodalmi versenyre írta az alábbi művet, de ez nem is olyan fontos. Csupán azt szeretné, hogy elolvasd a meséjét. Ahhoz, hogy átérezzed, hogy ki kéri és milyen körülmények között… Amikor Misi az intenzív osztályon volt, megígérték neki, hogy elolvassák a meséjét. Ma már jobban van. A mese megosztása az egyik csoda, amit saját magunk meg tudunk tenni úgy, hogy a gyermek kívánsága valóra váljon, és a meséje ezáltal hosszú utat tehet meg. Misi megérdemli…

Mese a holdsugárról

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis aranyszínű holdsugár. Nagyon vékony volt, csak nagy erőlködve tudott átjutni a sűrű felhők között. A rettenetes erdőben gyakran elveszett az ágak között, és nem tudott bejutni a szobába az ablakon keresztül, ha a függönyöket elhúzták. Arról álmodozott, hogy ugyanolyanná válik, mint az idősebb testvérei, az erős és fényes napsütés, hogy mindenki számára melegséget, örömöt és életet hozzon. A vékony holdsugár szomorú volt: „Miért vagyok én olyan gyengécske? Mi jót tehetek így?” De egyszer egy szép ezüstösen fénylő csillag azt mondta neki: „Te és én különlegesek vagyunk. Éjszaka ragyoghatunk, és varázslatossá tesszük a világot. Csak légy tiszta szívedből fényes és ne félj semmit!” És a kis holdsugár ezután átment a folyó sötét vízén, egy csillogó utat húzott maga után. A madarak, a halak és a fák a parton gyönyörködtek a meseszép látványban. Aztán a fénysugár aláhullott az egyik ház nyitott ablakába, és finoman megsimogatta egy kisbaba arcát, akinek mesés álma volt. A sugár az erdő fáinak lombozatán játszott, és segített a kóbor őzikének, hogy megtalálja az anyját. És reggel, fáradtan, de boldogan, hazatért – a hold peremére. És ott rejtőzködött napnyugtáig, amikor is újra útjára indult!”

Ha ezt a mesét megosztod az üzenőfaladon, akkor Misi nagyon hálás lesz neked, hiszen ő maga ezt a mesét nem tudja az interneten közzétenni.

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK, AKI ELOLVASTA EZT A MESÉT, akiben érzéseket keltett ez a mese, azoknak, akik a saját kezükkel segítenek a csoda létrehozásában! KÉRJÜK EGYÜTT A MINDENHATÓT, HOGY SEGÍTSEN ENNEK A SZEGÉNY KISGYERMEKNEK, HOGY MÉG SOK-SOK ILYEN MESÉT ÍRHASSON! Tartsuk fenn együtt ezt a vékony kis holdsugarat!

U.I.: Ebben a cikkben nem kér senki pénzt, mindössze azt, hogy olvasd el! Oszd meg ezt a cikket másokkal is!

Tegyünk boldoggá egy súlyosan beteg kisgyermeket!

* A hospice a súlyos betegségük végstádiumában levő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti. Az ellátás célja a betegek életminőségének javítása: fizikális és szellemi szenvedéseik enyhítése, valamint a hozzátartozóik, családtagjaik összetett (testi, lelki, szociális) segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.