Finom puha zsemlét sütöttem, a férjem azt mondta ő ezentúl csak ezt hajlandó megenni

A finom puha zsemlét nagyon szeretjük, egy egyszerű házi variációt készítettünk, ami nagyon jól sikerült. A tésztával nagyon könnyen lehet dolgozni, ezért ha nem vagy gyakorlott a sütésben, akkor is elkészítheted.

Nálunk nagy kedvenc, mert napokig puha marad, ezért akár több adaggal is meg lehet sütni, jól lehet tárolni. Végre egy zsemle, ami nem szárad ki, következő nap is annyira finom, mint amikor kivetted a sütőből.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

Üresen is el lehet készíteni, ha nincs otthon szezámmag, nem baj, anélkül is nagyon finom lesz. Ha elég ideig keleszted, nagyon finom és puha zsemlét készíthetsz. Sokszor sütjük, mert szeretjük, hogy nem szárad ki, ráadásul nem is morzsálódik. A formája külön elbűvölő, nagyon jól mutat, ezért ha vendégek jönnek, általban mindig ezt szoktuk kínálni az ételek mellé kenyér helyett.

Elsőre talán nehéznek tűnik a zsemle sütés, de ha megnézed, egyáltalán nem az. Csak kövesd a lépéseket és lepd meg a szeretteid egy nagyon finom házi pékáruval.

Már sok zsemle és kifli receptet kipróbáltunk, de eddig ez lett az egyik kedvencünk, az egyszerűsége teljesen elkápráztatott.