A kertész javaslata: ennek az anyagnak köszönhetően a szobanövények sokkal gyorsabban nőnek!

Azt szeretnéd, hogy a szobanövényeid szebbek legyenek? Akkor olvasd el a kertész tanácsait, minden tippet megmutatunk, ami ahhoz szükséges, hogy a lakásodban egy bámulatos „virágoskert” legyen. A szobanövények akkor lesznek szépek és egészségesek, ha jól táplálod őket.

Hogyan tápláljuk a növényeinket, amikor mindegyiknek más tápanyagra van szüksége?

1. Majdnem minden növény rajong a cukorért, főleg a kaktusz. Mielőtt megöntöznéd, megszórhatod a cserépben lévő földet egy kiskanál cukorral. Vagy fél pohár vízbe oldj fel fél teáskanál cukrot és azzal locsold meg a növényeket.

2. A virágzást elősegítheted ricinusolajjal. Amikor a növényeid rügyeznek, tégy egy kiskanál ricinusolajat egy liter vízbe és azzal öntözd a virágaidat.

3. A fahamu jótékony hatással van a növényekre, táplálja őket és segít megvédeni őket a betegségek kialakulásától. Egy evőkanál fahamura önts egy liter vizet, hagyd állni egy hétig, időnként kavargasd meg. 10 naponként egyszer öntözd meg a növényeket vele

4. Nézd mivel táplálhatod még a növényeket: citrusfélék héjára önts vizet, hagyd állni egy éjszakán át, majd azzal öntözd a virágokat.

5. Egy liter vízbe tördelj bele egy aszpirint és permetezd a vizet a növényekre, segít megvédeni őket a betegségektől.

6. Az aloe vera is tápláló a szobanövények nagy része számára. Egy teáskanál aloe verát egy liter vízben kell feloldani és azzal öntözni a virágokat.

7. A fikuszt havonta egyszer öntözd meg cukros vízzel. Egy liter vízbe tégy egy teáskanál cukrot és azzal locsold meg. A fikusz leveleit át lehet törölni tejjel, fényesebbek és tisztábbak lesznek tőle.