Forró ecetet öntött a lefolyóba. A vízvezeték szerelők csak ámultak-bámultak

Eldugult szennyvízcsatorna. Sajnos mindenki ismeri ezt a problémát, aki régi építésű házban lakik. Ezekben a házakban a szennyvíz és fűtéscsöveket sok esetben még nem cserélték ki, így nagyon elöregedtek. Egy ilyen, még a régi időkben épült házban lakik a nagymamám, ő aztán tudna erről a problémáról mesélni.

Borzalmas szag, gyakori dugulások, és itt-ott szivárgó csatorna. Ezt nagymamám annyira unta már, hogy amikor csak lehetett, idejét a vidéken töltötte, távol a várostól. Azt a tényt még meg kell említeni, hogy nagymamám valódi üzletasszony. Amíg ő a vidéken tartózkodott, lakását hallgatóknak adta ki, akik nem idegenkedtek a régi idők ezen megmaradt kellemetlenségeitől.

Egy nap, amikor visszatért a nyári nyaralásábólról, meglepődve tapasztalta, hogy a szokványos, nem éppen kellemes szag immár nem terjeng a WC-ben. Mint kiderült, az albérlők nem csodát tett, hanem azt használták csupán, ami minden házban megtalálható!

Hogyan tisztítsuk a lefolyókat?

Amire szükséged lesz:

  • 25 dkg szódabikarbóna
  • 1 dl desztillált ecet
  • 2,5 l forró víz
  • régi rongyok

A munka folyamata:

  • Melegítsd fel az ecetet egy megfelelő edényben. Az a legjobb, ha forrásig melegíted.
  • Szórjad bele a 25 dkg szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsed rá a felforralt folyadékot, és húzd le a WC-t.
  • Rögtön ezután a rongyokkal dugaszold el a WC-t. Az ecet és a szódabikarbóna kölcsönhatásának eredményeképpen olyan kémiai reakció játszódik le, ami segít a lerakódások felpuhításában és eltávolításában.
  • Hagyjuk végbemenni a reakciót, várjunk 30 percet. Addig forraljuk fel a 2,5 liter vizet, majd a fél óra letelte után lassanként öntsük azt a WC lefolyójába. Semmi esetre se magára a WC-re, mert megrepedhet!

Ezzel a WC lefolyójának tisztítását el is végeztük. Amennyiben a hatás nem kielégítő, bátran ismételjük meg a folyamatot, akár többször is.

Ne feledd el a fentieket megosztani barátaiddal, ismerőseiddel, biztos hálásak lesznek érte!