Frizura tippek érett hölgyeknek, így fiatalodhatsz akár éveket egy jó frizurával!

Amikor 20 évesek vagyunk örülünk a természetes szépségnek, de ahogy telnek az évek egyre többet kell foglalkoznunk a kinézetünkkel. Vannak olyan hölgyek akik félnek az öregedéstől, ezért plasztikai műtétre vállalkoznak, vagy fiatalító injekciókat alkalmaznak. Ha nem akarunk ilyen dolgokhoz folyamodni és szeretnénk fiatalosak lenni, bármilyen korúak is legyünk, akkor van megoldás.

Ez pedig a frizura, amely segíthet abban, hogy fiatalabbnak nézzünk ki. Fogadjuk meg a most következő tanácsokat, hogy mindig szépek legyünk.

Hajvágás

Egy káprázatos megoldás a fiatalító hatás eléréséért a lépcsőzetesen levágott haj, amely kiemeli az arcot és a nyakat. A hajvágás és frizura készítés nagyon fontos része a megjelenésünknek, ezért ne hanyagoljuk!

Szín

A világos hajszínek fiatalítanak, ezért válasszuk ki a megfelelő hajszínt. Nem javallott a hajunkat világosabbra festeni a természetes hajszínünknél, csak 2 – 3 árnyalattal. A hajszínt válasszuk a bőrünk és a szemünk színéhez megfelelően.

Azok a hölgyek akik nem szeretnék teljesen megváltoztatni a hajszínüket, melírozással tegyenek pár világos tincset a hajukba, ettől fiatalosabb lesz az arcuk.

A haj hossza

A rövid haj fiatalos hatást kelt, de ne essünk túlzásba, nem kell túl rövidre vágatnunk a hajunkat, mert a túl rövid haj kiemeli a bőr és archibákat. Az optimális haj hossz az áll és a nyak közepéig variálható, attól függően kinek mi áll jól.

Dús hatás

A lelapult frizura öregítő hatású, ezért válasszunk olyan frizurát amelyben a haj sűrűsége tükröződik. Meg kell találnunk az arany középutat, ne legyen túlságosan dús hatású a hajunk, mert az ellenkező hatást gyakorol. Az a legfontosabb, hogy olyan frizurát válasszunk amelyik természetes, de legyen tartása is.

Frufru

A frufru eltakarja a homlokon felbukkanó ráncokat és kiemeli a szemeket. Az optimális frufru közepesen sűrű kell legyen, a túl dús kövéríti az arcot.

Választék

A középen elválasztott haj öregít. A legjobb megoldás, ha oldalra vagy hátra fésüljük a hajunkat, vagy a cikkcakk választékot próbáljuk ki, elegánsabb és sűrűbbnek tűnő frizurát kölcsönöz.

Frizura

A teljesen kivasalt haj öregít. Mindig olyan frizura kialakítására törekedjünk, hogy elől hagyjunk egy pár tincset szabadon és fa copfba is kötjük a hajunkat, akkor se legyen túl szoros. A göndörített hajtincs is jó megoldás, de ha nem szeretjük, akkor inkább válasszuk az aszimmetrikus hajvágást, mert ez egy kissé felborzolja a frizurát.

Alkalmi frizura

Ha különleges alkalomra készülünk mondjunk le a szigorú hajformáról és a feltupírozott hajformáról. Olyan frizurát válasszunk, amely természetes és kiemeli a szépségünket.

Néhány hasznos tanács:

  • A túl sok hajlakk vagy bármilyen hajápolószer túlzott használata negatív hatást eredményez, egy középkorú hölgy esetében.
  • Ha használunk hajkiegészítőket akkor arra törekedjünk, hogy ne legyen műanyagból készült, ne legyen színes, ne olcsó haj gumi legyen, hanem valami elegáns, ízléses kiegészítő legyen.
  • Az egyenes hajú hölgyek általában mindig göndör tincsekre vágynak, az apró göndör frizura azonban a fiatalabb hölgyeknek áll jól, 30 éves korig remekül mutat. Ezután a kor után inkább a csavaróval berakott haj a megfelelő, mert a nagyobb hullámok fiatalítják az arcot.

Ilyen egyszerűen fiatalodhatunk akár éveket is, ha odafigyelünk a frizuránkra!