A fürdőszobát mindig nehéz volt kitakarítani, de ez a házi tisztítószer segített!

A fürdőszoba az a hely, ahol szinte lehetetlen takarítani, mert párás, vízköves, sok esetben még penészes is. A csempéket nehéz lemosni, a mosdókagylót és a kádat szinte lehetetlen kifehéríteni. Ma mutatunk egy házi tisztítószert, amit a fürdőszobában szinte bármire alkalmazhatsz! Lemoshatod vele a csempét, kimoshatod vele a zuhanytálcát, a mosdókagylót, de még a kádat is. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Mire lesz szükséged:

  • 1 bögre mosogatószer
  • 1 bögre langyos ecet
  • pumpás palack
  • szivacs

Langyosítsd meg az ecetet, nem kell melegnek lennie, csak éppen langyosnak. Az ecetet és a mosogatószert öntsd egy pumpás palackba és jól rázd össze.

A piszkos felületeket fújd be ezzel a keverékkel. Hagyd rajta állni félórán keresztül, majd egy szivaccsal dörzsöld át és mosd le a felületet tiszta vízzel. A vízkövet, a szappanmaradékot és minden más szennyeződést eltüntethetsz vele. Még a fugákat is kitisztíthatod vele!

Ha a fugák elszíneződtek, egy kefe segítségével dörzsöld be ezzel a készítménnyel és hagyd rajta állni egy kicsit, majd a kefével dörzsöld tisztára. Mikor a szennyeződést eltávolítottad, már csak egy vizes szivaccsal kell letörölnöd a csempéket és ragyog a fürdőszoba!