Gina Lollobrigida alakját anno sokak az etalonnak tartották; de hogyan néz ki a színésznő 90 évesen?

Mindenki emlékszik Gina Lollobrigidára? Olaszország híressége hatalmas sikereket ért el nemcsak színjátszásban, hanem szobrászként, sőt még fotósként is.

Luigina Lollobrigida 1927 egyik rekkenő júliusi napján született. A szülők kétkezi munkából éltek, apja bútorokat készített, amiket aztán anyja adott el.

Amikor Luigina nagykorú lett, a család átköltözött Rómába. Itt, Róma utcáin, szerezte élete első fizetését is, karikatúrákat rajzolt. Hogy filmszínész lett, az mindössze a véletlen műve volt. Gina Lollobrigidát ugyanis jobban érdekelte a festészet és a szobrászat, mint a film világa. Az ő nagy álma nem a film volt, hanem az, hogy énekeljen a híres római színház színpadán.

Az olasz fővárosban a lány felvételt nyert a színiiskolába. Ugyanebben az iskolában tökéletesítette énekhangját is. Ekkor már felfigyeltek rá mások is, így meghívást kapott filmekben való kisebb szerepekre, de ezeket ő állandóan visszautasította.

Végül csak az édesanyja unszolását követően egyezett bele Gina az első szerepébe. Ez egy epizódszerep volt a „Fekete sas” című filmben. Miután részt vett a „Miss Olaszország” szépségversenyen 1947-ben, amelyen az előkelő harmadik helyet érte el, Lollobrigida egyre több vonzó ajánlatot kapott, és meghívták filmekbe is, immáron, mint a főszerepre jelöltet.

Lisa Helena Fellini szerepével az 1961-ben megjelent „Mr. Szeptember” című filmben, Gina elnyerte az Arany Globe-díjat.

A híressé vált színésznő karrierje a 60-as évek végéig tartott. Ezután már egyre ritkábban tűnt fel a képernyőn. Lollobrigida személyesen ezt a tényt azzal magyarázza, hogy addigra már minden lehetséges filmben játszott, ugyanakkor mindig is törekedett arra, hogy valami újszerűt alkosson, és ez addigra már nehézséget jelentett számára. Ezután úgy döntött, hogy idejét a fotóriporter szakmának és a szobrászatnak szenteli.

22 éves korában a színésznő férjhez ment Milko Škofič szlovén orvoshoz. Ebből a kapcsolatból egyetlen fiúk született, aki a Milko nevet kapta. 1971-ben a házasságuk válással végződött annak ellenére, hogy nagyon szerették egymást.

Másodjára Gina már nem ment feleségül senkihez, bár rengeteg csodálója volt, közülük is kiemelendő Frank Sinatra neve. Lollobrigida szépségét még az űrutazásáról híressé vált Jurij Gagarin is csodálta. Később a színésznő elismerte, hogy a szimpátiája Jurij Gagarinnal kölcsönös volt.

Néhány évvel ezelőtt a világ több médiájában is felröppent a hír, miszerint a színésznő azt tervezi, hogy feleségül megy Javier Rigau spanyol üzletemberhez. A színésznő azonban tagadta ezeket az értesüléseket, sőt, Lollobrigida annyira megsértődött, hogy beperelte a spanyol férfit, házassági spekulációval vádolva őt. Az üzletember természetesen minden vádat tagadott. Ugyanakkor, érdekes módon senki sem tudott meg semmit a bírósági döntés eredményéről. Olybá tűnik, ez már örök rejtély marad…

Gina Lollobrigida öreg kora ellenére számos társadalmi eseményen vesz részt, és őszintén reméli, hogy hosszú életű lesz, akárcsak a nagynénje, aki 113 éves korában halt meg, és akit mind a mai napig az egyik leghosszabb életű olasz nőnek tartanak.

Gina most Rómában él, saját villája van egy fantasztikusan szép kerttel, ahol gyönyörű, egzotikus madarak élnek. Egyébként Lollobrigida egyike azon embereknek, akik a legnagyobb madár-magángyűjteménnyel rendelkeznek.

Annak idején Gina Lollobrigida biztosítást kötött a kebleire, nem is kis összegért. A szerződésben az alábbi feltétel szerepel: minden évben egy különleges személy keresi fel a színésznőt, és megméri a köldöktől a színésznő mellei közötti távolságot. Amikor a távolság egy bizonyos értéknél kevesebb (ez a színésznő 70. születésnapján következett be), megkapja a biztosítási összeget. A híresség a madárházának építési költségeit éppen ebből, a biztosító által kifizetett összegből állta.

Színésznő súlya 50 kg volt, magassága pedig 165 cm, a derekát valóban lehetett darázsderéknak nevezni, hiszen mindössze 59 cm volt. Ezeket az adatokat karrierje csúcsán mérték, amikor Gina Lollobrigida a legnépszerűbb volt. Tökéletes keblek, széles csípő ez az ideális alak! Erről álmodnak nők milliói ma is.

Minden nő szeretne úgy kinézni 90 évesen, mint ő, vagy legalábbis ilyen szépen megöregedni.

A színésznő olyan híres filmekben szerepelt, mint „Királylány a feleségem”, „A párizsi Notre-Dame”, „A törvény” és még mások… Ne aggódj, mindannyian tudjuk, mennyi filmben szerepelt a gyönyörű Gina.

És a színésznő csodálatosan beszélt a szerelemről is, egyszer azt mondta: „A szerelem a legjobb kozmetikum.” És ezzel nem vitatkozhatunk, ez tényleg így van… Szeresetek és legyetek szeretve!