Ha feszült vagy, fáradtak a lábaid, fáj a hátad, relaxálj! Ez a módszer a segítségedre lehet!

A tornagyakorlat, amit ma bemutatunk a napi rutinunká kellene válljon. Este amikor egy nehéz nap végéhez érünk, feküdjünk le a földre, a lábainkat pedig kinyújtva támasszuk a falnak. 10-15 eltöltött perc ebben a pozícióban jótékony hatással lehet a szervezetünkre, ezért érdemes mindennap alkalmazni.

Ma egy videót is láthattok arról, hogyan helyezkedjetek el helyesen, hajlított gyertya pozícióban.
Rengeteg ember számára okoz problémát a lábak fáradékonysága, mert a munkájuk miatt egész nap állnak.

Akinek nincs ideje sportolásra, az mindenképpen próbálja ki a most bemutatásra kerülő tornagyakorlatot. Elegendő öt percig a földön fekve a lábainkat a falhoz támasztani és máris érezhető a hatása.

Miért is fontos ez a gyakorlat? Azért mert napközben a testünk függőleges pozícióban van és ez egyáltalán nem tesz jót nekünk. Ha ezt a gyakorlatot rendszeresen végezzük, akkor a testünk egy idő után felveszi a helyes tartást.

Ennek a gyakorlatnak az az előnye, hogy a testünk rövid idő alatt helyrejön, relaxál, a hátgerincünkre is jó hatást gyakorol és a vérkeringés javulásának következtében könnyebbnek fogjuk érezni a lábainkat is, mert amikor ebben a pózban vagyunk, az egyfajta sport is a szív számára. A visszerek kialakulásának megelőzésében is segíthet

A most következő videóban láthatjátok, hogyan végezzétek el helyesen ezt a gyakorlatot

1. Azt mondják, hogy amikor az ember lábon áll, akkor öregszik, ha pedig fordított pozícióban helyezkedik el, akkor a test fiatalodik.

2. Feküdjünk le a talajra úgy, hogy a combjaink kb. 30 centiméter távolságra legyenek a faltól, hajlítsuk be a térdünket és a talpunkat helyezzük a falra.

3. Nyújtsuk ki a lábainkat, támasszuk a falnak őket majd így pihentessük.

4. Tegyünk egy párnát a fejünk alá, csukjuk be a szemünket majd lélegezzünk mélyeket. A jobb tenyerünket helyezzük a hasunkra, a bal tenyerünket pedig a szívünkre.

5. Figyeljük a lélegzetünket, próbáljuk meg ellazítani az egész testünket közben figyeljük, hogyan lélegzünk.

Ez a gyakorlat nagyon fontos azok számára, akik stresszes munkahelyen dolgoznak, vagy ideges természetűek vagy pedig álmatlanságban szenvednek. A nyugodt légzés jó hatással van az idegrendszerre és segít, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk.

Maradjunk ebben a pozícióban 10 – 15 percet, majd óvatosan távolítsuk el a lábainkat a faltól, nyújtózzunk ki egy kicsit, forduljunk a jobb oldalunkra majd álljunk fel.

Ahogy már az előbbiekben is elmondtuk, ez a módszer segíthet a visszerek kialakulásának megelőzésére, ezenkívül fiatalító hatású és bőrregeneráló, nem utolsó sorban emésztést javító.

A hajlított gyertya pozíció a leghatásosabb gyakorlat a szervezetünk számára, ezért szánjunk időt minden nap ennek a gyakorlatnak az elvégzésére.