Ha megtöltött a palackot anélkül, hogy kimosnád olyan mintha a vécéből innál!

A kutatások szerint az újratöltött palackok tele vannak baktériumokkal és mikrobákkal. A kutatók sportolókat vizsgáltak, arra kérték őket, hogy töltsék meg a vizes palackjaikat és abból igyanak.

A palackon négyzetcentiméterenként több mint 900.000 baktérium volt, vagyis több mint egy vécéülőkén! A tudósokat is meglepte az eredmény, mivel a palackokon talált baktériumok 60%-a akár komoly betegséghez is vezethet!

A legveszélyesebbek a sportolók számára kifejlesztett palackok, amelyeknek más a felsőrészük, mint az ivóvizes palackokénak. Így a sportolók által használt műanyag palackok peremén még több baktérium telepedhet meg.

A kutatásból kiderült, hogy nem éri meg újratölteni a palackokat, mert akár betegség is lehet a következménye. A kisgyermekekre főként figyelni kell, mert az ő szervezetük még nem olyan erős mint a felnőtteké, számukra még veszélyesebb ha a vizes palackjaikat újratöltjük!

Aki újra fel akarja használni a palackokat, mielőtt megtöltené vízzel, mossa ki alaposan! Ez minden palackra érvényes, akár víz, akár üdítő volt benne!