Hamarosan forgalomba kerülnek az új 100 forintos érmék

A korszerűbb anyagú 100 forintos érme képe: Forrás: https://www.mnb.hu/bankjegy-es-erme/ermeink/uj-alapanyagu-100-forintos-ermek

Az idei év második negyedévében hozzák majd forgalomba az új alapanyagból készülő százforintost, azonban ezekkel párhuzamosan a jelenlegi érmékkel is lehet majd fizetni.

A Magyar Nemzeti Bank tavaly októberben bocsátotta ki az új 100 forintos érméket. A változás szemmel nehezen érzékelhető, hiszen külsőre teljesen megegyeznek a régivel, alapanyaguk azonban egy réz-nikkel-cink ötvözet az eddig használt acél helyett. A változtatás oka, hogy a szakértők szerint az automatákban a réz-nikkel-cink ötvözetű érmék megbízhatóbban működnek acélalapú társaikkal szemben – közölte a jegybank a honlapján.

Nem kell aggódnia azoknak, akik sok 100 forintost gyűjtöttek össze, ugyanis a most használatos százasok is forgalomban maradnak. Az érméket is elfogadó automaták beállításait már tavaly ősztől elkezdték módosítani annak érdekében, hogy probléma nélkül tudják kezelni az új érméket. Az automaták üzemeltetői a beállítások sikeres elvégzése érdekében tesztérméket is igényelhetnek az MNB-től.