Háromszor lőttek rá a betörők a gazdáját védő hősies kutyára

Egy szerdai napon nem sokkal ebédidő után két férfi betört Washington államban, Seattle-ben egy családi házba. A támadás idején Javier Mercado, egy 16 éves fiú, és Rex nevű három esztendős német juhászkutyája volt otthon. Mindketten az emeleten tartózkodtak, amikor észlelték a behatolást. Javier azonnal elbújt a fenti szinten a hálóban, és tárcsázta a 911-et. Rex eközben lement az alsó szintre, hogy megnézze, mi történt. Nem számított arra, hogy támadás fogja érni.

A betörők kegyetlenül nekiestek a kutyának, és megrugdosták. Rex vérzett, de minden erejét összeszedve felmenekült az emeletre. Miután lent végeztek a ház kifosztásával, a bűnözők az emeletre mentek, és módszeresen, szobáról szobára járva kutatták át a helyiségeket. Azonban amikor a hálószobába nyitottak, ahol Javier és Rex tartózkodott, a kutya már nem menekült, támadásba lendült, hogy megvédje gazdáját. Rex 3 golyót kapott válaszul.

A lövések a lábán, a térdén, és a nyakán érték. Belegondolni is rémes, mi lett volna a vérfürdő vége, de szerencsére az utolsó pillanatban a rendőrök a helyszínre értek. A betörőknek sikerült elmenekülniük. A hős Rex kezelésére a környékbeliek adakozásából 10 ezer dollár gyűlt össze, jelenleg egy állatorvosi klinikán pihen és gyógyul. Reméljük, teljesen felépül!

A videón látható, hogy Javier-t mennyire meghatotta, amit kutyája tett érte.