Hogyan készüljünk fel egy hegyi kirándulásra?

A megfelelő felszereléssel sokat tehetünk a jó élményért.

A rövidebb, néhány órás és a hosszabb, több napos kirándulások is egyaránt akkor lesznek igazán élvezetesek, ha kellően felkészülünk rájuk. Ez igaz mind az öltözetünkre, az összeállított felszerelésre, mind az útvonalak, a helyszín ismeretére. A gondos odafigyelés ellenére is mindig adódhatnak váratlan helyzetek, de jobb az ideális felé törekedni. Gondoljunk csak bele, egy könnyfakasztóan nehéz kaptatón felmászni csak akkor lesz végül örömteli élmény, ha ehhez a megfelelő állóképességgel rendelkezünk, és nem akadályoz sem a kényelmetlen ruházatunk, sem például a rosszul megválasztott ebéd. Ne bízzuk a véletlenre, itt érdemes is szétnézni: https://sportano.hu/maszas/maszocipo.

Milyen uzsonnával készüljünk?

Amennyiben a kirándulásunk nemcsak egy kisebb séta, hanem egy aktívabb hegyi menet, akkor a szervezetünknek szüksége lesz a komolyabb üzemanyagara is. Ez persze nem egy zsírosabb-féle csülökpörköltet jelent, hanem magas kalóriatartalmat, azaz lehetőség szerint minél magasabb energiatartalmú ételt. Fontos arra is figyelni, hogy ne terheljük meg a gyomrunkat, mert az akadályoz majd a mozgásban. Ez tehát azt jelenti, hogy akárcsak az öltözetünknek, az ételünknek is olyannak kell lennie, ami könnyű, de erős, illetve erőssé tesz. A szekrényünket itt tölthetjük fel: https://sportano.hu/ 

A hűtőszekrényünket, avagy a konyhánkat pedig müzliszeletekkel, energia/fehérje szeletekkel, teljes kiőrlésű tortilla wrapekkel, kemény sajttal, házi banánkenyérrel, diófélékkel, zabsüteményekkel, esetleg tartalmasabb ebédre teljes kiőrlésű szendvicsek rizs/tészta/kinoa saláták is szóba jöhetnek. Persze, az ízlésünk és a mozgás fajtája mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják, hogy milyen élelmiszert érdemes csomagolni, de amennyire megoldható, próbáljunk arra ügyelni, hogy a magas kalóriatartalom mellett legyen kiegyensúlyozott az étel só, fehérje, zsír, kálium és nátrium, valamint a vas, a kalcium és a cink tartalma.

SZPONZORÁLT CIKK / REKLÁM