Így tesz csodát az ecet a kertedben is!

Ecetet az ember ősidők óta használ. Olyan különleges szer ez, melynek nemcsak a főzésben vagy a háztartásban vehetjük hasznát, de még a kertben is. Az erős vegyszereket tedd félre és használd helyettük ezt a természetes és olcsó csodaszert!

Gyomok ellen

Savassága miatt az ecet elképesztő hatékonysággal száll szembe a kertben éktelenkedő gyomokkal. Sokszor gyorsabban és erősebben hat, mint a környezetre és ránk nézve is ártalmas bolti gyomirtó szerek.

Csigák ellen

A meztelen csigák a kiskertek legnagyobb kártevői. Ha egyszer megjelennek, nagy iramban szaporodnak és teszik tönkre a termést. Az ecetet 1:1 arányban keverd össze vízzel és szórófejes flakonból spricceld a csigákra vagy azokra a helyekre, ahol a legtöbbször látod őket felbukkanni.

Hangyairtáshoz

Hangyák nem kedvelik az ecetet, ezért, ha távol szeretnéd őket tartani a háztól, permetezd be vele az ajtókat, ablakokat, kis réseket. Ezt a módszert a kertben is alkalmazhatod!

Permetezéshez

Permetszerek helyett 20 l vízhez adj ½-1 l 20%-os ecetet. Keverd össze és permetezd oda, ahol a kártevők megjelentek.

Rozsda eltüntetéséhez

Ha a kerti szerszámok berozsdásodtak, áztasd őket egy éjszakára ecetbe. Fantasztikus gyorsasággal marja le a rozsdát, másnapra a szerszámaid újjászületnek!