Igyál minden nap gyömbérteát, bámulatos hatásai vannak!

A cup of ginger tea with ingredients

A GYÖMBÉR TEÁT MÁR ÉVEZREDEK ÓTA ALKALMAZZÁK GYÓGYÁSZATI CÉLOKRA. A NÉPI GYÓGYÁSZAT ÚGY TARTJA, HOGY HATÁSOS SEGÍTSÉG HÁNYINGERRE, MEGFÁZÁSRA, KÜLÖNBÖZŐ ÍZÜLETI FÁJDALMAKRA ÉS EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁKRA IS.

A gyömbér évelő, egyszikű, gumós növény, mely elsősorban Ázsiában őshonos, de üvegházban bárhol termeszthető. Ez az egyik legelterjedtebb gyógynövény a világon, köszönhető ez annak, hogy fűszerként is igen jól használható.

A gyömbér jellegzetes illatát és ízét, a benne lévő illóolajnak, a bizabolénnek, továbbá a shogaoloknak,  és a gingeroloknak köszönheti.  Tartalmaz még cukrot, gyantát, gyantasavat, keményítőt, némi vitamint (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C) és ásványi anyagot (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink).  Érdemes tudni, hogy a gyömbér hatóanyagainak nagy része közvetlenül a héja alatt van, így ne hámozzuk meg vastagon, inkább csak mossuk meg jó erősen.

A GYÖMBÉR TEA POZITÍV HATÁSAI:

– jól alkalmazható hányinger esetén (kivéve a terhességi rosszullétet),

– gyulladáscsökkentő hatású, így jó meghűlésre, torokfájásra,

– jó vértisztító,

– csillapítja az izom és ízületi fájdalmakat,

– segítséget nyújt emésztési bajoknál,továbbá jó étvágyjavító is,

– erősíti az immunrendszert,

– csökkenti a (rossz) koleszterin szintet,

– javítja a memóriát.

GYÖMBÉR TEA ELKÉSZÍTÉSE:

Aprítsunk fel egy kis darab gyömbért (előtte jól mossuk meg, vagy hámozzuk meg, de vékonyan) és főzzük meg fél liter vízben fél órán keresztül. Jól édesíthető mézzel.

Forrás: www.napjaink.org