Íme, a Kos jegyűek jellemrajza!

Ha szeretnéd jobban megismerni a Kosok személyiségét, főbb jellemvonásaikat, ez a cikk neked szól!

Céltudatos

A Kos bátor és erős személyiség, aki a céljait szem előtt tartva határozottan tör előre. Sokan félreértik ezt a szívós kitartást, amit a siker érdekében tesz, és tévesen agresszívnak titulálják. Pedig a Kos egyáltalán nem erőszakos, sokkal inkább célvezérelt és törtető. Szereti a kockázatot, bátran vág bele a feladataiba. Céljai elérését sokszor türelmetlensége nehezíti. A Kos jegyében születettek sokáig megőrzik fiatalos, erőt sugárzó megjelenésüket korra és nemre való tekintet nélkül. Lételeme a mozgás, szinte mindig lendületben van, mozgalmasan szeret élni.

Családjával és barátaival végtelenül lojális

Párkapcsolataiban a Kos nem mindig hűséges. Ezzel szemben a családjához és a barátaihoz a végsőkig lojális. A korlátozásokat nem tűri. A Kos erőssége, hogy szinte minden embertípussal megtalálja a közös hangot, ezért kiterjedt baráti körében sokféle személyiség található.

Heves, és robbanékony

Egyenes jellem, az érzéseit felvállalja, és ki is tudja mutatni azokat. A tűz jegy hatása miatt szerelmét a forró, perzselő szenvedély jellemzi. Kevésbé romantikus, bár ha elköteleződik, képes őszinte és mély érzelmekre. Olyan partnerre van szüksége, aki az érdeklődését képes folyamatosan fenntartani, megújulni, újra és újra arra késztetni, hogy meghódítsa őt. Akitől ezt megkapja, az biztos lehet a hűségében, ám ennek hiányában unatkozhat, és félreléphet.

Kiváló vezető

Ambiciózus, remek vezetői képességekkel megáldva. Beosztottként nagyon ügyelni kell arra, hogy ne utasítsuk, vagy korlátozzuk, mert azt nem viseli el. Versenyző alkat, mindig mindenben a legjobb akar lenni. A kihívások még nagyobb teljesítményre sarkallják a karrierje építésében. Olyan munkakörnyezetben tudja a legjobban kibontakoztatni a képességeit, ahol a kreativitását megmutathatja.

Végeredményben elmondható a Kosról, hogy:

– Szeret jól és kényelmesen élni, de a becsvágya miatt nem hátrál meg a nehéz helyzetekben sem.

– Pozitív tulajdonságai közé tartozik az optimizmus, a bátorság, az elkötelezettség, a határozottság, és a lendületesség.

– Gyengeségei: A hirtelenség, a kapkodás és a szeszélyesség. Néha meggondolatlan, hamarabb cselekszik, mint gondolkodik.

– Mindig a maximumra törekszik, és a környezetét is erre biztatja, mert pazarlásnak tartja ha valaki nem próbálja meg kibontakoztatni a benne rejlő tehetséget.