Ezt az agyafúrt megoldást egy öreg néni árulta el nekem. Nem hittem neki addig, amíg saját magam ki nem próbáltam! A dugulás azonnal megszűnt!

Idővel a mosdókagylók, fürdőkádak lefolyójának áteresztőképessége lecsökken, mert bennük jelentős mennyiségű szemét, piszok gyűlik össze. Aztán egy szépnek nem nevezhető napon az eltömődés foka olyan naggyá válik, hogy a víz már alig folyik le. Ne rohanjunk azonban rögtön vízvezeték szerelőhöz, vagy az üzletbe lefolyótisztítókért!

A Bidista.com szerkesztősége most elmondja kedves olvasóinak, hogy hogyan lehet az ilyen kellemetlen dugulásokat otthoni körülmények között megszüntetni. A hozzávalók minden átlagos háztartásban megtalálhatóak.

Hogyan szüntessük meg a dugulást a mosdókagylóban?

Hozzávalók:

  • 200 gramm sütőpor
  • 200 gramm só
  • 150 ml ecet
  • víz

Elkészítés és felhasználás:

1. Először keverjük össze a sót és a sütőport.

2. Óvatosan öntsük bele ezt a keveréket a lefolyóba

3. Az ecetet kissé forraljuk fel, majd öntsük a lefolyóba. Egy átlagos kémiai reakciónak leszünk tanúi, melynek során hab keletkezik.

4. Végül öntsünk forró vizet a lefolyóba, hogy átmossuk azt. Kész is vagyunk! Ezután a víz akadálytalanul fog lefolyni.

Ez egy végtelenül egyszerű megoldás a problémára. Ezek az összetevők kiválóan feloldják a különféle szennyeződéseket, ugyanakkor nem károsítják a lefolyócsövet sem. Ezen kívül a dugulás ilyentén való elhárítása nem vesz igénybe túl sok időt és emellett semmilyen speciális eszközre, szerszámra sincs szükség az elvégzésére.

Amennyiben, nem akarunk drága, bolti lefolyó tisztítószerekkel kísérletezni akkor mindjárt itt a Trisó. Legjobb házi praktikák dugulás ellen »»»

Legyenek a te lefolyóid is tiszták és problémamentesek! Oszd meg ezt a trükköt barátaiddal, ismerőseiddel is, biztosan ők is találkoztak már a dugulás problémájával!

Dugulás-elhárítás házilag, filléres szerekkel – Life
A lefolyó dugulása sosem jön jókor – legfőképpen nem hétvégén, amikor az egyébként sem olcsó szerelő plusz díjat is kérhet. Nem kell azonban rögtön a telefonért nyúlni, ha nem folyik le a víz a mellékhelyiségben vagy a kádban: először vess be néhány jól ismert házi praktikát, melyek sok lefolyót mentettek már meg az évtizedek során!

Duguláselhárítás házilag – tippek-trükkök
A honlapunkon bemutatott házilagos módszerek alkalmazása során is fontos betartani alapvető környezet- és berendezéskímélő szabályokat.

Duguláselhárítás Házilag Otthon Gyorsan Egyszerűen
A lefolyó dugulása soha sem jön jókor legfőképpen nem hétvégén, vagy épp az ünnepek előtt vagy közben. Dugulás bárhol előfordulhat a szennyvízlefolyókban és a gyűjtőcsatornákban is. A lefolyócsövek oldalán lerakódó vízkő miatt egy idő után annyira beszűkül a cső, hogy már semmi sem tud átjutni rajta. De ott van még az olaj, zsír, ételmaradék emberi vagy állati szőr, egészségügyi betétek, nedves papírtörlők, játékok és minden más egyéb apró tárgy ami a vezetékbe belefér de a kanyarok miatt távozni már nem igazán tud. Nem kell azonban rögtön a telefonért nyúlni, ha nem folyik le a víz a mellékhelyiségben vagy a kádban: először vessen be néhány jól ismert házi praktikát, melyek sok lefolyót mentettek már meg az évek során!

Dívány – lájfhekk – Duguláselhárítás házilag, vécépumpa nélkül
Ha nem akarod, hogy hozzád is ki kelljen hívni a tűzoltókat, miután utánamásztál a vécéből még sikeresen kibányászott, de az utca helyett a két ablaküveg közé ejtett kakinak, fogadd meg a Lifehacker tanácsát: válaszd a szappant és a forró vizet.

Házi megoldások. Hogyan oldjuk meg a wc dugulást otthon
Akadnak olyan jellegű dugulások amik házilag önök is megtudnak oldani ehhez ajánlanék pár receptet.

Házi praktikák a lefolyó dugulásának megszűntetésére – bien.hu
Aki háztartást vezet, az biztosan találkozott már a dugulás rémével. Jelentkezhet a kádnál, a mosdó csapjában vagy a mosogatónál. Van néhány házi praktika, aminek köszönhetően a lefolyók újra működnek:

Duguláselhárítás házilag
Ezek mindennapi háztartási problémák, amikhez nem feltétlenül kell duguláselhárító szakembert hívni. Íme néhány egyszerű és olcsó duguláselhárítási praktika, amivel te is kitisztíthatod a csatornát.

7 garantáltan hatékony házi praktika dugulás ellen
Bosszantó, ha a víz nem, vagy csak nagyon lassan folyik le a mosdóban, a mosogatóban, a kádban vagy a zuhanyozóban. Nem tudunk kényelmesen fürdeni, mosogatni, egy idő után pedig kellemetlen szagok kezdenek terjengeni a lakásban. Arról nem is beszélve, hogy különféle kórokozók telepedhetnek meg, amelyek akár betegségeket is okozhatnak.

Eldugult mosogató lefolyó tisztítása házilag, lefolyótisztítás otthon
Az eldugult lefolyó számos problémát jelenthet a konyhában, a fürdőszobában és a mellékhelyiségben egyaránt. Ha nem folyik le rendesen a víz, nem tudjuk kényelmesen használni az adott helyiséget, kellemetlen szagok is jelentkezhetek, illetve a mosogatóban vagy a mosdóban úszkáló ételmaradékok vagy hajszálak sem nyújtanak szép látványt. A dugulást általában a mosogató, a vécé, a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójába került valamilyen idegen anyag, például vízkő, hajszál, köröm- vagy bőrdarabok, mosogató- vagy mosószermaradványok, a lefolyóba esett apró tárgyak – ékszerek, gyermekjátékok – okozhatják. A lefolyótisztítás otthon is megoldható Szerencsére, ha nem olyan komoly a probléma, nem kell azonnal szakembert hívni, a lefolyótisztítás otthon is lehetséges: megpróbálkozhatunk különböző házi praktikákkal.

Otthoni tanácsok és praktikák dugulás esetében
Két perspektíváról beszélhetünk. Először is miként előzhetjük meg a dugulás kialakulását, másrészt milyen segítséget és tippeket tudunk nyújtani a dugulás megszüntetésében. Ne legyünk elkeseredve, akkor, sem ha többszöri próbálkozásra se sikerült elhárítani a dugulást házilag, mert bizony előfordulnak olyan esetek is amikor már nem elég az otthoni praktika sem. Értelemszerűen egy komoly strang vagy gerinc cső esetén már duguláselhárítási gépre, illetve szakemberre lehet szükség. Nézzük csak meg: Egy-egy szakaszon elzsírosodott csatorna, vagy akár egy konyhai csővezeték, egy udvari elgyökeresedett csatorna résszel, hogyan boldogulnánk saját magunk. Viszont a jelentősen kisebb dugulások esetén, mint például a mosogató, kád mosdó, WC, esetén akár saját magunk is nekiláthatunk.