Íme, így talált az én hatalmas „németem” leányt magának!

Fotó: illusztráció

Nemrég nyílt levelet kapott szerkesztőségünk, melynek írója – aki szeretne inkognitóban maradni -, egy nagyon kedves történetet osztott meg velünk, melyet most változtatás nélkül közöljük.

Van egy hatalmas termetű német juhász kutyám, Thor a neve. Annak érdekében, hogy a kutyám kondícióját fenntartsam, minden nap, az időjárástól függetlenül a kutyával speciális tanpályára megyünk. Általában nehéz onnan eljönni, mert mindig csinálna egy újabb és újabb kört.

Nemrég azonban a négylábú barátom futott vagy 10 percig, majd hirtelen már készült is haza. No csak, mi történhetett vele?

Nézem, Thor oldalra sandít, és nyilvánvalóan van valami a szájában. Kivettem a szájából és meglepődtem! De hiszen ez egy cica! Nagyon kicsi, soványka, piszkos, egy szóval szörnyen nézett ki! Ránéztem a macska életmentőjére, beletettem a cicát a zsebembe, és hazamentünk.

Az első dolgom az volt, hogy enni adjak ennek a miniatűr csodának. Az viszont lefetyelni még nem is tudott, így egy fecskendővel csepegtettem tejet a szájába. Aztán megfürdettem szegény jószágot. Thor leült mellé, levegőt is alig vett, és szigorúan figyelte az eseményeket. Akárhányszor a cica nyivákolt, annyiszor borzongott meg Thor. A mosás során megállapítottam, hogy nőstény macskával hozott össze a szerencse. Na, már csak erre volt szükségem…

Végre valahára véget ért a mosdatás, a csöppséget belebugyoláltam egy törölközőbe és feltettem a székbe, hogy kissé átmelegedhessen. Thor odalépett hozzá, nagyon gyöngéden szájába vette a „csomagot” és elvitte a saját kuckójába. Ott óvatosan köré feküdt és csendben maradt. Amíg a cica el nem aludt csak a szemét hunyta le, aztán maga is elaludt.

Elmentem a kisállatboltba, hogy vegyek bolhanyakörvet, tálcát és tálat. Mire hazaértem, a cica már ébren volt, és a padlón kúszott, és Thor, megható módon, szintén mögötte tolta fejét a földön. Azon gondolkoztam, hogyan is nevezhetném el a kis jövevényt. Olvastam az interneten, hogy Thor istennek volt egy lánya, akit Modinak hívtak. Szóval így neveztem el.

Fotó: illusztráció

Most ez a kis bandita szédíti a fejünket, Thor lélegezni sem tud nélküle, ezért a sétától kezdve a munkáig mindenhová magunkkal kell vinnünk a macskát. Nemrégiben az egyik szomszédom átjött, Thor nagyon jóban van vele. Aztán Modi miatt féltékennyé vált, bevitte a sarokba, és nem engedte el magától, amíg a szomszéd el nem távozott.

És valaki mondja ezután azt, hogy a kutyák és macskák ellenségesek egymással!