Ismerjétek meg Zserbót, hazánk legfiatalabb kábítószer-kereső kutyáját!

Nagyon édes!

Engelsdörfer Dávid bv. főtörzsőrmester és Zserbó / Fotó: BvOP

A BVOP szolgálati állományának legfiatalabb tagja Zserbó kutya, aki még 3 hónapos sincs, de a szakemberek szerint már most egyértelmű, hogy idővel kiváló drogkereső kutya lesz belőle. A kiskutya a Váci Fegyház és Börtön kutyakiképző központjában kap kiképzést.

Jelenleg ő a legfiatalabb kutya Magyarországon, aki ilyen képzést kap.

Engelsdörfer Dávid bv. főtörzsőrmester és Zserbó / Fotó: BvOP

A BVOP 2018-ban indította el az ún. „kölyökkutya programot”, melyben a legtehetségesebb kölyökkutyák kapnak speciális kiképzést, melynek végén kiváló kábítószer-kereső, valamint nyomkövető kutyák válnak belőlük. A börtönőrök elmondása szerint nagyon nagy hasznát veszik a kutyáknak munkájuk során, így az utánpótlás folyamatos biztosítása rendkívül fontos.

Zserbó kutya a Váci Fegyház legújabb munkatársa.

Közzétette: 24.hu – 2018. augusztus 1., szerda

A büntetés-végrehajtás munkatársai mellett dolgozó kutyák a mindennapokban főleg a tiltott anyagok megtalálásában segítenek, emellett új, kábítószerként használható anyagok kiszaglására is alkalmasak.

Zserbó a 11 hetes drogkereső kutya járt a stúdióban. Cuki, ugye?

Közzétette: Balázsék oldala – 2018. augusztus 2., csütörtök

Zserbó gazdája, Engelsdörfer Dávid főtörzs-őrmester is szakmabeli, már nyolc éve dolgozik kutyákkal, ezalatt az idő alatt számtalan kutyából faragott profi kábítószer-kereső, vagy nyomkövető kutyát. Reméljük, saját kedvencével is sikerrel jár, a kis Zserbó számára pedig külön öröm lehet, hogy az izgalmas, új feladatokat szeretett gazdája mellett végezheti el.