Jóga pózok, melyekkel növelheted az izomerőt

A jóga már nemcsak a meditálásról és a rugalmasságról szól. Súlyemelők, testépítők, sportolók egyaránt felfedezték, hogy a jóga pózoknak hihetetlen hatásuk van nemcsak az izmok nyújtásában, de az erősítésben is. A jóga kihat az elménkre, az erőnkre, az egyensúlyunkra, ezzel segít elérni más sportágakban kitűzött céljainkat.

A jóga úgy, ahogy van, jót tesz. Van azonban 7 különleges jóga póz, ami kifejezetten erősíti az izmokat és remélhetőleg abban is segít, hogy az edzést hatékonyabban, egyúttal biztonságosabban végezhessük.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

1. Kobra póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot1

A jóga fantasztikus az erősítésekhez, ez a póz pedig igen hasznos a testépítőknek, mivel megnyitja a mellkast és erősíti a gerincet. De ne aggódj, neked is nagyon hatásos lesz a hétköznapi súlyzós edzésekhez, mivel a vállra és a törzsre hat, így lehetővé teszi, hogy nagyobb súlyokkal dolgozz.

2. Háromszög póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot2

Ennek a póznak mindenekelőtt a súlyemelésről szól. Megnyújtja a csípőt és segít, hogy valóban kinyíljunk. Segít a kettlebell swingben, a súly holtpontról való elemelésében és a kettlebell windmill elvégzésében is.

3. Csónak póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot3

Első ránézésre olyan, mintha ez a póz csupán a súlypontunkra hatna, de valójában ennél sokkal többet tesz. Erősíti a csípőizmokat és a gerincet, segíthet a stresszoldásban és az emésztés javításában is.

4. Lefelé néző kutya póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot4

A csípő és a gerinc vannak a főszerepben, de hatékony a boka és az Achilles ín számára is, amit jól megdolgoztatunk, miközben felfelé megtámasztjuk a testünket. Segít erősíteni az izmokat és fokozni a mozgékonyságot ezen a sérüléseknek kitett területen

5. Deszka póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot5

Kitűnő gyakorlat a gerinc számára is. Sok edzésformában a legfontosabb, hogy egyes pozíciókat ki tudjunk tartani, ezért a plank, avagy a deszka póz nagyban hozzájárulhat a biztonságos mozgáshoz. Erősíti a vállakat és a kulcscsontot, melyek általában nincsenek jól megdolgoztatva.

6. Sáska póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot6

Ki gondolná, hogy a testünk kitekerése segíthet a helyes testtartásban? Ez a póz a gerincet, a feneket, a kar hátulsó részét és a lábakat erősíti, segít egyenesen állni és nagyszerűen nyújtja  a hasat és a mellkast.

7. Kerék póz

joga-pozok-melyekkel-novelheted-az-izomerot7

Ez a póz nem kevés egyensúlyérzéket kíván meg, de ha egyszer sikerül megcsinálni, érezni fogjuk, mennyire hatékony a mellkas, a karok, a lábak, a fenék és a has számára. A kerék póz rugalmasságunk határait feszegeti, segít hogy egyes mozdulatokat minél tovább ki tudjunk tartani.