Van egy régi típusú hűtőszekrényed, de már nagyon kopott a külseje? Ne dobd ki, szebb lehet mint az új!

Előfordul, hogy a régi hűtőszekrény még remekül működik, ezért nincs szívünk újat vásárolni, pedig a külseje már igen megviselt. Ha van egy régi hűtőszekrényed, ami még jól működik, de a külseje már nem a legszebb, ne dobd ki, mutatunk egy remek módszert, amivel különlegessé teheted! Egy óra alatt újjá varázsolhatod a hűtőszekrényed külsejét!

Hogyan teheted különlegessé a régi hűtőt? Fesd le! De ne egy átlagos festéket használj, hanem táblafestéket, így nem csak jobban fog mutatni a hűtő, de több mindenre is használható. A család akár üzeneteket is írhat egymásnak, vagy kiírhatod, hogy mit főztél, milyen finomság található éppen a hűtőben.

Miután lefestetted a hűtőd és a festék megszáradt, hagyományos krétával írhatsz rá. Felkerülhet a napi menü, de akár a bevásárlólista is, így ha valami elfogy a hűtőből, rögtön fel tudod írni.

A táblafesték bármelyik barkácsáruházban, vagy festékboltban megvásárolható, még online is megrendelhető. Ma már több színben kapható, így nem csak feketére, vagy zöldre festheted le a régi hűtőt.

Mielőtt felkennéd a festéket, a hűtőt dörzsöld át csiszolópapírral, így egyenletesebben oszlik el rajta a festék. Ezt a műveletet ne hagyd ki, főleg akkor, ha a hűtő már nagyon kopott, esetleg rozsdafoltok is vannak rajta. A festéket két rétegben kend fel a hűtőre, de fontos, hogy megvárd, amíg az első réteg teljesen megszárad.

Az így felújított hűtőszekrény remekül mutat, már csak írnod, vagy rajzolnod kell rá. Ha nem akarod írásra használni, akkor is jobban mutat, mint a régi kopott hűtő.