A megoldás, hogyan tömítheted a kád és a csempe közötti hézagot!

A kád és a csempe közötti rész sokaknak okoz gondot. A legkisebb rés is kellemetlenségeket okozhat, mivel bepenészesedhet, kellemetlen illatú lehet, de akár még vízfolyást is eredményezhet, a szomszédok azonban nem örülnek neki, ha eláztatják őket.

A rést be kell fedni és megszabadulhatsz a kellemetlenségektől. Ma megmutatjuk a legjobb módszereket, amelyekkel izolálhatod az adott felületet.

A kád és a csempe közötti rész izolálása

A leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldás a kisebb területek esetében, ha gittel töltöd fel az adott részt, mivel gombaölő anyagokat tartalmaz. A rés körüli gittet ki kell szedni, az adott területet meg kell tisztítani és ha száraz, akkor felkenheted a friss gittet.

Szilikon

Remek megoldás, amivel a szűk helyeket is könnyen izolálhatod. A legjobb eredmény érdekében tisztítsd meg az adott felületet és töröld szárazra, mielőtt felkennéd a szilikont. Ezután szellőztesd ki a fürdőszobát. Tipp: használj ragasztószalagot, így könnyebb lesz egyenesen végighúzni a szilikont.

Poliuretán hab

A legkönnyebb módja, hogy a kád és a csempe közötti részt izoláld. Tisztítsd meg a felületet, töröld szárazra és kend fel a habot. Az anyag megduzzad és kitölti a helyet. Hagyd, hogy megszáradjon, mielőtt használnád a kádat! Fontos, hogy vízálló poliuretán habot válassz.

Cement

Remek módszer, ha a kád és a fal között nagyobb lyukak vannak. Csak tiszta és száraz felületre kend fel a cementet. Hagyd teljesen megszáradni. Ez a módszer nem túlságosan esztétikus, csak azokban az esetekben használd, ha utána valamilyen más anyaggal be tudod fedni.

Kerámia tömítők

A legjobb megoldás, ha nem szeretnéd, hogy különböző anyagok elcsúfítsák a kád körüli részeket. A kerámia tömítőket egy speciális ragasztóval tudod felragasztani. Több munkára és időre van szükség ehhez a megoldáshoz, de az eredmény fantasztikus lesz.

Válaszd ki a legmegfelelőbb megoldást és tedd komfortosabbá a fürdőszobádat.