Két ausztrál fiatal telepakolta az autóját a tűzvész elől megmentett koalákkal

Továbbra is hatalmas bozóttüzek sújtják Ausztrália bizonyos részeit, szakértők szerint már félmilliárdnál is több állat pusztult el a lángok miatt, és az sem kizárható, hogy teljes fajok haltak ki a tűzvész következtében. Annak ellenére, hogy az érintett területeken emberek is veszélyben vannak, a helyiek az állatvilágról sem feledkeznek meg. Két fiatal, a 18 éves Caleb, és a 19 éves Micah hősies mentőakciót hajtottak végre a napokban: Közel 20 koalát mentettek meg, az állatokat a kocsijukba helyezték.

Sajnos sokkal több állat van bajban, mint amennyin segíteni tudnak, így a fiatalok azokat vitték magukkal, akik kapcsán úgy ítélték meg, hogy a legnagyobb szükségük van a segítségre. A koalákkal teli autóról videó is készült.

A felvételek a Kenguru-szigeten készültek, ez Ausztrália azon része, ahol a legtöbb állatfaj megtalálható. A sziget fele már odalett a tűzvészben, és csak itt több mint 20 ezer koala pusztult el.

A fiúk – akik egyébként unokatestvérek – azt mesélték, hogy ottjártukkor a koalák nagyobb része már halálra égett, és az általuk megmentett állatok egy része is elpusztult a súlyos sérüléseik következtében. Az autóba menekített erszényeseket a fiatalok egy olyan barátjukhoz szállították, akinek engedélye van vadon élő állatok gondozására.