Két bámulatos mandulatorta – nem csak születésnapokra!

Az élet sokkal vidámabb, ha időnként meglepjük magunkat egy szelet fenséges süteménnyel! A mandulás torták a kedvenceink közé tartoznak, így akármikor fel tudnánk falni belőlük egy jó nagy szeletet!

Mandulatorta

6 tojássárgáját habosra kavarunk fél kg porcukorral, hozzákeverünk 300 g darált mogyorót vagy diót és 6 tojásfehérjéből felvert kemény habot. Vajjal kikent formában világosbarnára sütjük. 80 g hámozott, darált mandulát összekeverünk 80 g porcukorral és annyi tejszínnel, hogy jól kenhető krémszerű anyag legyen. Ezzel megtöltjük a kettévágott tortát,és bevonjuk csokoládémázzal.

Pörkölt Mandulatorta

250 g hámozott, darált mandulát és 250 g porcukrot könnyedén belekeverünk 10 tojásfehérjéből vert kemény habba. Kivajazott formában mérsékelt tűznél megsütjük. 200 g porcukrot és 125 g pirított, darált mandulát 4 evőkanál erős feketekávéval tűz fölött sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, elkeverjük 180 g kikavart vajjal és egy csomag vaníliás cukorral. A kihűlt tésztából 3 lapot vágunk, a fenti krémmel megtöltjük és be is vonjuk a tortát. Tetejét pörkölt mandulával, reszelt csokoládéval beszórjuk.