Kiakadt az anyuka, akinek 15 hónapos kisfia nem szerepelhetett egy reklámban Down szindrómája miatt

Egy bátor anyuka a reklámipar megváltoztatását tűzte ki céljául, miután kisfiát elutasították betegsége miatt.

Az eset az Egyesült Államokban történt, ahol évente kb. 6000 gyermek születik Down szindrómával, ez azt jelenti, hogy a betegség 700-ból 1 gyermeket érint.

Közzétette: Meagan Richter Nash – 2016. november 24., csütörtök

Egy statisztika rávilágít az orvostudomány hihetetlen ütemű fejlődésére is: 1960-ban egy Down szindrómával született ember átlagéletkora mindössze 10 év volt, 2007-re azonban már 47! Napjainkban a Down szindrómás emberek is teljes életet élhetnek, azonban sokak sajnos még mindig úgy gondolkodnak, hogy ezek az emberek a legtöbb tevékenységre alkalmatlanok. Ezzel szembesült Meagan Nash és 15 hónapos kisfia, Asher is.

Közzétette: Meagan Richter Nash – 2017. szeptember 4., hétfő

Az anyuka úgy döntött, hogy elküldi a kisfiáról készült képeket modellügynökségek számára Georgia államban, azt remélve, hamarosan ajánlatokkal keresik majd meg. A nőt azonban elutasították. Amikor meghallotta ennek okát, nagyon felháborodott.

Közzétette: Meagan Richter Nash – 2017. október 10., kedd

Az ügynökségek azzal érveltek, hogy a cégek „nem a speciális igényű emberekre specializálódtak”. Meagan azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és más cégeket is megkeresett fia képeivel. Végül erőfeszítéseit siker koronázta, és kisfia modellként szerepelhetett az OshKosh B’Gosh cég egyik kampányában.

Közzétette: Meagan Richter Nash – 2016. augusztus 20., szombat

Az anyuka először nem is akarta elhinni, hogy megvalósul a vágya. Elmondása szerint a cég menedzsere a következőket mondta neki: „Izgatottan várjuk, hogy megváltoztassuk a hirdetéseinket, és a jövőben fogyatékkal élőket is modellként szerepeltessünk”.

Közzétette: Meagan Richter Nash – 2016. október 17., hétfő

Ez azonban még nem minden! A kis Asher igazi sztár lett a közösségi oldalakon. A fotóit egyre több oldal veszi át, köztük a „Down szindrómás gyerekek” oldal is, ahol Asher egyik fotója közel 80 ezer likeot ért el.

Közzétette: Meagan Richter Nash – 2016. október 17., hétfő

Ráadásul időközben a kisfiút korábban elutasító ügynökség tulajdonosa is elismerte, hogy rossz döntést hozott. Most úgy tűnik, a gyermeknek minden esélye megvan arra, hogy igazi sztár legyen a közeljövőben.

Let's make a difference-share so they see Asher!This handsome boy is ready to show the world what Changing the Face of…

Közzétette: Kids with Down Syndrome. – 2016. október 10., hétfő

Édesanyja pedig megmutatta, hogy nem szabad feladni az első akadálynál, kitartóan kell küzdeni céljainkért!