Kifehéredik a Dobogói-erdő, de nem a hótól, hanem a bámulatos tőzikéktől!

A milliónyi gyönyörű apró fehér virág látványa mindenkit elbűvöl. Ha ilyen bámulatos látványban szeretnénk gyönyörködni, több kirándulási lehetőségünk van.

A tőzike virágzást megfigyelhetjük a csáfordjánosfai erdőben, ahol több milliónyi apró kis növény borul virágzásba a szemünk láttára. Akár a Dobogó-erdőbe is elsétálhatunk, mivel itt is bámulatos látványban lehet részünk.

A tőzike nem összekeverendő a hóvirággal, bár hasonlóak, mégis más mind a kettő.

Merre van a Dobogó-erdő?

Körmend és Horvátnádalja között helyezkedik el az erdő. Körmendet nyugati irányba kell elhagynunk, a 8-as főúton haladva, majd néhány száz méter után balra kell vennünk az irányt, Horvátnádalja fele. Az utca itt majd derékszögben jobbra fog fordulni, de nekünk nem kell arra mennünk, hanem lefelé vesszük az irányt, a lejtőn. Ezután balra fordulunk. A régi malomhoz érünk, itt jobbra kell fordulnunk és megint jobbra. Az autónyomokat követve eljutunk a töltésig, ahol le is parkolhatunk. Mikor áthaladunk a Pinka hídján, már meg is érkeztünk a bámulatos tőzikeerdőbe.

Az erdőben sétálva még nem látjuk a virágszőnyeget, de ne ijedjünk meg, jó helyen járunk. Az erdő elején válasszuk a szűkebb kis jobboldali ösvényt, hogy hamar a virágszőnyeghez jussunk. Tudtuk a vaskarika honlapjáról.