Kirk Douglas 102 éves lett! Íme 10 bölcs gondolat a legendás színésztől!

Fotó forrása: Fox News

December 9-én töltötte be a 102-ik életévét a legendás hírű amerikai színész, író Kirk Douglas, az egyik legnagyobb élő legenda a Hollywoodi filmvásznon.

A 64 éves filmes karrierje alatt Kirk Douglas 90 filmben szerepelt, 1996-ban pedig Oscar díjat (életműdíjat) kapott. 4 gyermeke közül egyik fia, Michael Douglas szintén színész.

Ma elhoztunk nektek néhány idézetet, amely a híres színésztől származik és segít abban, hogy jobban megismerjük az erős és optimista egyéniségét:

1. Ha nem tanulsz meg adni, akkor nem tanulsz meg élni sem.

2. Ha sikeres akarsz lenni az életben akkor kell legyen elég bátorságod ahhoz, hogy szembenézz a hibáiddal.

3. Én azt mondom a fiaimnak, hogy nekem olyan előnyöm volt gyerekkoromban ami náluk hiányzik. A legnagyobb szegénységben születtem, nem volt más választásom csak felfelé törekedni.

4. Minél idősebb vagy annál jobban érzed a szeretetet.

5. Rájöttem arra, hogy az Istennek nincs szüksége a mi dicséreteinkre, csak egy dolgot akar tőlünk azt, hogy jobbak legyünk.

6. Ha találkoztam volna egy olyan emberrel aki soha életében nem vétkezett, biztosan nem szerettem volna beszélgetni vele. Az elégedetlen emberek érdekesebbek.

7. A ” politika” szó nekem káromkodást jelent.

8. Az öregséggel minden ember foglalkozik. Én túléltem egy helikopter balesetet és egy hátműtétet. Kaptam egy pacemakert, túléltem egy agyvérzést és majdnem öngyilkos lettem, de azt mondtam magamnak, hogy fejlődnöm kell és tovább kell tanulnom. Ez az egyetlen ellenmérge az idős kornak.

9. Lehet, hogy a halálod után egy olyan szakállas ember elébe fogsz kerülni aki egy nagy trónon ül és megkérdezed tőle „Ez a mennyország? Ő pedig majd ezt feleli Mennyország? Hiszen onnan jössz.”

10. Sokan szeretnek a múltra emlékezni, ők azt mondják, hogy régebben a filmek jobbak voltak és a színészek is többet tudtak. Én nem hiszem ezt. Én a múltról csak egyetlen dolgot mondhatok azt, hogy elmúlt.