Megfáztál? Próbáld ki nagymamáink receptjét! A legjobb orvosság megfázás és köhögés ellen, azonnal hat!

A most bemutatásra kerülő recept még nagyanyáink idejéből való, a leghatékonyabb ellenszer köhögés és torokfájás idején. A hagymaszirupot már a régmúlt időkben is használták megfázás esetén, mert a hagymának fertőtlenítő és fertőzésgátló hatása van. Rövid idő alatt érzékelhető a javulás és az íze is jobb mint egy átlagos köhögéscsillapítóé, amelyet a gyógyszertárból vásárolunk.

A hagymát az élet sójának is nevezhetnénk, mivel mindenki tudja, hogy fogyasztása a téli időszakban távol tartja a náthás megbetegedéseket, nagy mennyiségű C, B6 , B1 vitamin, biotin és folsav tartalma miatt. A hagyma antioxidánsokat is tartalmaz, így nagyon erős gyulladásgátló. A hagymából készített szirup tisztítja a légutakat , csökkenti a lázat és segít a száraz köhögés csillapításában.

Hogyan készítsd el a hagymaszirupot?

A legközismertebb recept:

250 ml forrásban levő vízhez tegyünk 2 db kisebb hagymát, megtisztítva a gyökerétől de a héjától nem (a héjában hatásos összetevők vannak), hagyjuk 10-15 percet lassú tűzön főni. Mikor elkészült, ízesítsük mézzel, ez kellemesebbé teszi az ízét és erősíti a hatását. A hagymaszirup ízét nem mindenki szereti, ezért tehetünk hozzá másfajta teát vagy gyömbért a kellemesebb ízért, ha tormát is teszünk hozzá, akkor hosszabb ideig eltarthatjuk.

Más fajta módon készíthető hagymaszirup a gyerekek számára (4 éven felülieknek, a méz tartalma miatt), amely sokkal kellemesebb ízű:

Egy vöröshagyma, egy kisebb üveg méz vagy cukor és egy kisebb üveg, amelybe az elkészített szirupot tárolod. Szeleteljük fel a hagymát egyenlő részekre és helyezzük az első darabot az üvegbe, majd tegyünk rá mézet vagy cukrot, ezt a műveletet addig folytassuk, ameddig a hagyma el nem fogy. Az üvegben elkészített szirupot hagyjuk állni 8-12 órát, tehetünk még a sziruphoz fahéjat vagy citromot, így erősebb lesz a fertőtlenítő hatása és az íze is kellemesebbé válik.

A természetes alapanyagú készítmények, pl. a hagymaszirup egyre nagyobb szerepet játszanak a betegségek gyógyításában. Nagyanyáink nem hiába mondták, hogy sokkal olcsóbbak és hatékonyabbak a házilag elkészíthető szerek azokkal a gyógyszerekkel szemben amelyeket gyógyszertárban vásárolhatunk. Mindenki örömére a természet számtalan segítséget nyújt a betegségek gyógyításához, természetes alapanyagok felhasználásával.