Megsült a burgonyás pogácsa, nagyon jó puha lett, máskor is így készítem

Sokáig keresgéltem, mire megtaláltam, de nekünk ez a burgonyás pogácsa recept lett a kedvencünk. Nagyon finom, puha, ráadásul alig kell hozzá valami.

Ez egy olcsó pogácsa recept, nálunk első kóstolásra favorit lett. A burgonyás pogácsa nagy előnye, hogy nem szárad úgy ki mint a többi, tovább megőrzi a puhaságát.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

Ha nincs nagy tapasztalatod a sütögetésben, ne aggódj, ezt a receptet akkor is bátran kipróbálhatod. Ha követed a videóban látottakat nagyon finom pogácsát készíthetsz. A tésztával egyszerűen lehet dolgozni, ráadásul nem is kell vele sok időt eltölteni. Nincs többszöri hajtogatás, anélkül is nagyon jó állagú lesz ez a finomság.

A tetejére szórhatunk köménymagot, vagy sajtot, amit szeretünk. Nekünk a köményes variáció nagyon ízlik. A tésztába kerülhet tejföl, vagy joghurt, ami éppen van. Ha a családot várjuk, általában hamarabb megsütjük, de ha áll egy napot, akkor is annyira finom, mint amikor kiveszed a sütőből. Ráadásul ezzel a kelt tésztával tényleg nem nehéz dolgozni, nem túlságosan ragacsos, könnyen lehet nyújtani.

Nekem a nagymamám sós Finomságai jutnak róla eszembe, mert annyira könnyed, lágy, tényleg öröm beleharapni. Ha van otthon maradék tört burgonya, azt is nyugodtan felhasználhatod hozzá.