Két bútor, ami nem hiányozhat a nappaliból

ülőgarnitúra
ülőgarnitúra

Két bútor, két elengedhetetlen kellék, amik nemcsak szépséget hozhatnak magukkal a nappaliba, hanem kényelmet is. Azaz a test és a lélek kényeztetése egyszerre valósítható meg a segítségükkel. Mutatjuk is, melyek ezek!

Komfort mindenekfelett az első helyen?

Mondhatnánk, hogy nem, az esztétikus kisugárzás az első és legfontosabb, de akkor nem állítanánk igazat. Mert igen, kétségtelenül lényeges a szemeket gyönyörködtető kisugárzás, de mindenekelőtt a kényelmes feltételek bebiztosítása a cél. Ebben pedig az ülőgarnitúra vitathatatlanul az élen jár. Balos, jobbos és univerzális kivitelben egyaránt beszerezhető. Aktuálisan a szürke minden árnyalata divatos választás, és úgy néz ki, ez a jövőben sem változik. Ugyanakkor, ha történetesen nem a szürke a kedvenc szín, akkor a barna és a bézs is ideális választás. A legtöbb modell kétféle színárnyalatot vegyít, aminek különleges kisugárzásukat is köszönhetik, és ami miatt gyakorlatilag bármilyen enteriőrben megállják a helyüket. Egyszerűen azért, mert önmagukban stílusosságot testesítenek meg.

Egyetlen tényezőre célszerű fokozottan odafigyelni a berendezés során. Az ülőgarnitúrák szépsége akkor mutatkozhat meg a maga teljességében a leginkább, ha elegendő szabad tér áll rendelkezésre. Még a legkisebb paraméterekkel rendelkező modellek is igénylik a teret. A túlzsúfolt helyiségek nem kedveznek ennek a bútordarabnak.

Mi van akkor, ha a hely szűke jócskán minimalizálja a lehetőségek számát?

Sok esetben grandiózus tervekkel felesleges készülni abban az értelemben, hogy a szabad tér hiánya nagyban leszűkíti a megoldási variációk számát. Igen ám, de a grandiózusság mégsem kell, hogy a felejtés homályába vesszen, mivel a sarokkanapék tökéletes alternatívákként szolgálnak. Kis helyen is elférnek, ugyanakkor maximális kényelmet biztosítanak, és kétségtelenül jól néznek ki. Vagyis tulajdonképpen az esetükben lemondásról szó nincsen. Nappalikban és hálószobákban egyaránt kitűnően mutatnak. Színeikre nagyjából ugyanaz jellemző, amit fentebb kifejtettünk, azaz a szürke még mindig egyeduralkodó, nemcsak ötven, hanem végtelen számú árnyalatban.