MENZA TEA

Sokszor olvastam már hogy hiányzik a menzás tea sokunknak. Mi a férjemmel rettenetesen sok teát iszunk. napi szinten kétszer szoktam főzni 1-1 literrel. (ekkora a teaforraló edényem)

Sokszor kísérleteztem, volt amikor finom volt volt amikor nagyon finom, és volt amikor huuu… ez most az a tea amire vágyom. Amire eddig rájöttem azokat a tippeket megosztom veletek.

Olcsó tea jó !!! de earl grey tipus legyen, 1 liter vizbe 6-7 gramm, (magyar tea 5 filter külföldi 3 db ) 4 evőkanál cukor, aki édesebben szereti lehet púpozni. Citromléből nekem az 50 % olimpos márka jött be a legjobban, próbáltam olcsóbbal de nem igazi, Bátran tegyünk bele, mert ha kevés van benne nem finom, és most jön egy fő trükk, ami nélkül nem lesz soha menza tea.

Legalább 2-3 órát állni kell hagyni, ezért én este lefőzöm és reggelre van finom hideg teám. Ha már kihűlt lehet bele tenni egy vékony karika citromot, még jobb lesz, de anélkül is fincsi. Sajnos a túl jó minőségű tea ebben az esetben finom, de még azzal nem sikerült azt az izt elérnem.

Krisztina Léger Antikheart konyhájából!