Mi az, ami biztosan nem hiányozhat egy modern hálószobából?

modern hálószoba

Egy hálószoba berendezésére készülsz? Szeretnéd elkerülni a kényelmetlenségeket és a hibákat? Segítünk! A franciaágy és a fésülködő asztal elmaradhatatlan elem lesz, már csak az a kérdés, hogy milyen modellt választasz. A méretre és a stílusra is megéri figyelni!

A franciaágyak előnyei

A franciaágyak minden ember számára csábító alternatívát jelentenek. Igen, azoknak is, akik egyedül élnek. Hogy miért? Mert egy franciaágyon sokkal kényelmesebben lehet aludni, hiszen több hely jut a megfelelő alvási pozíció megtalálására. Ha pedig az ember a párjával, szerelmével él együtt, akkor nem kérdés, hogy csakis ez lehet a megfelelő választás! Szóval franciaágyat mindenkinek érdemes beszerezni – de vajon melyik lesz a megfelelő? A 200 centis hossz a legnépszerűbb, a szélesség tekintetében viszont nagyobb a mozgástér. A 160 centiméteres szélesség egy embernek maga a mennyország, kettőnek viszont szűkös lehet, így ha párkapcsolatban élünk, érdemes a 180 centis méretek között nézelődni. Ami pedig az anyagválasztást illeti, a népszerű megoldások között vannak a kárpitozott vagy szövet ágykeret, valamint a fémből, a fából és a laminált faforgácslapból készült modellek is. A legmenőbb most a szövet, ám nem csak a trendeket, hanem a hálószoba stílusát is érdemes figyelni a választásnál.

Mire jó egy fésülködő asztal?

Fésülködni, elsősorban, ám természetesen nem csak erre. Ez lehet a sminkelés központja a házban, egy szépségsarok, azaz egy olyan hely, amit csak a nő használ, ahol kényelmesen berendezkedhet. Egy kis zug, ahol nem kell állandóan rendet tartani, mert az „alkotói zaj” teljesen elfogadott – éppen ezért segítenek a rend és a szervezettség fenntartásában az otthonunk többi helyiségét illetően. A fésülködő asztal ezért olyan bútor, amelynél a funkcionalitás, például a polcok és a fiókok elrendezése, valamint a tükör állása mellett az esztétika is kiemelkedő szerepet kap. Az előkelőségét adhatja a fa vagy laminált faforgácslap alapanyag, de érdemes a fém, sőt az üveg kialakítások között is szétnézni.