Minden testi fájdalomnak lelki oka van! Így enyhítheted a fájdalmat!

A fájdalom mindig azt jelzi, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Amikor valamelyik testrészünk elkezd fájni anélkül, hogy megbetegednénk vagy esetleg valamilyen törést, zúzódást szenvedtünk volna, akkor ez egy pszichoszomatikus megbetegedés, valamivel nem tudunk megbirkózni, ami az életünkben történik.

Az orvostudomány több ágazata vizsgálja egy betegség pszichikai okát. Ebből kiderül a test és lélek közötti diszharmónia. Az emberi szervezet olyan mint egy gépezet amit beprogramoztak a működésre.

 1. Fejfájás

Ha állandóan stresszesek vagyunk és fizikailag is túl vagyunk terhelve, akkor ne csodálkozzunk ha fáj a fejünk. A legjobb és leghatékonyabb módszer a fejfájás megszüntetésére a meditálás, mert ellazítja az egész testünket. Christian Peterson doktor azt nyilatkozta, hogy vigyáznunk kell az egészségünkre és próbáljuk meg megnyugtatni magunkat stressz helyzetekben és akkor a fejfájás elmúlik.

2. Torok

Az az ember aki örökké felelősnek érzi magát és mindenért magát hibáztatja előbb vagy utóbb torok problémákkal fog szembesülni. Az örökös bűntudat megbénítja a torkot és a nyelőcsövet, ezért nagyon gyorsan meg kell szabadulnunk az önmarcangolástól. Ahhoz, hogy a torokfájás elmúljon úgy kell elfogadjuk a világot ahogy van. D ‘Ascenzo doktor azt tanácsolja, hogy bocsássunk meg magunknak és másoknak is, így javulni fog az egészségi állapotunk.

3. Vállak

Kitson Rossz kiropraktőr azzal magyarázza a vállban fellépő fájdalmakat, hogy a váll az a része az emberi testnek, amely a felelősséggel küszködik és azokkal a problémákkal amelyek fellépnek az élet folyamán. A legjobb megoldás a fájdalom megszüntetésére ha megosztjuk és elmondjuk a gondjainkat a családtagjainknak és nem mindent egyedül akarunk megoldani.

4. Hát felső része

Ez a része a testünknek a szerelemért felelős, a szerelem elfogadása vagy elutasítása. Ronda Degaust szerint ha a hát felső részén fájdalmat érzünk akkor a körülöttünk élő emberekkel való kapcsolatainkat kell megvizsgálniuk és ki kell egyenlítenünk az energiánkat az övékével. Egyszóval a szerelem ajándékozási és elfogadása egyensúlyban kell legyen.

5. Derék körüli fájdalom

Ez a része a testünknek az anyagi dolgainkkal kapcsolatos. Ha nem vagyunk megelégedve az anyagi helyzetünkkel, akkor ne csodálkozzunk ha derékfájdalmaink vannak. Mark W.Tong orvos arra figyelmeztet bennünket, ha éjjel nappal a pénz körül forognak a gondolataink, mert kevés a fizetésünk vagy túl sokat költünk, akkor komoly egészségi problémákkal nézhetünk szembe. Próbáljunk meg úgy élni, hogy jó viszonyban legyünk a pénzzel.

6. Könyök körüli fájdalom

Alan Fogel a „Psyhology Today „című lapban a következőket közölte: a könyök az emberi kapcsolatainkat tükrözi. Váljunk jobb emberré, kössünk többször kompromisszumokat és el fog múlni a fájdalom.

7. Tenyér fájdalom

Az emberi kapcsolatainkat tükrözi a tenyerünk. Lori D’ Ascenzo szerint a tenyér fájdalom az emberekkel való kommunikáció hiányára hívja fel a figyelmünket. Mindent mértékkel kell csinálnunk ezt jegyezzük meg.

8. Combok

A combok az előremenetelünkért felelősek, a jövőért, ezt állítja Barbara Ipar kiropraktőr. Ne féljünk a változástól, legyen bátorságunk elfogadni a jövőt és elmúlnak a comb körüli fájdalmak. Rugalmasak és nyitottak kell legyünk az új dolgok iránt, ez a kulcs a fizikai és lelki egészséghez.

9. Térdek

A térd az önbizalommal van összefüggésben. Ha szerintünk túl magas, vagy túl alacsony az egónk, a körülöttünk élő emberek egójával szemben, akkor jelennek meg a térdproblémák. Lorence Mitchel azt javasolja, hogy legyünk humorosak magunkkal szemben és szeressük az egónkat.

10. Vádli

A harag és a gyűlölet gyűlik össze ezen a testrészünkön. Laura Parry orvos szerint kerüljük a negatív helyzeteket és éljünk békében a lelkünkben, akkor elmúlnak a fájdalmaink.

11. Boka

A kellemes dolgok legyőzik a fájdalmat, a boka ezt kitűnően jelképezi. Ha bokafájdalmunk van akkor azt jelenti, hogy nem tudunk relaxálni és nem tudjuk élvezni az élet által nyújtott kellemes pillanatokat. Julie Douglas aki több könyvet is írt az önismeretről azt javasolja, hogy fogadjuk el a jól megérdemelt ajándékokat az élettől és maximálisan örüljünk annak, hogy élhetünk.

12. Talpak

A talpak fájdalma azt jelzi, hogy meg kell szabadulnunk a negatív érzésektől. Adaobi Anyeji pszichológus azt javasolja, hogy minden apró dolognak örüljünk ami az életünkben történik és a komolyabb problémáknak szenteljünk kevesebb odafigyelést, mert ezek a problémák maguktól megoldódnak.

Egy lelki fájdalmat mindig egy fizikai fájdalom követ. Miért is csináljunk rosszat magunknak, mikor minden tőlünk függ attól, hogy hogyan reagálunk egyes helyzetekre. Ahhoz, hogy az életünk jó legyen ne gyűjtsük fel a rossz dolgokat magunkban, inkább a pozitív dolgokra koncentráljunk, így egészségesebb lesz a testünk és a lelkünk is egyaránt.