Itt a téli szezon, irány a Mátraszentistván sípark!

Mátraszentistván sípark

A tél beköszöntével mi más lehetne élménytelibb program annál, minthogy a családdal elmegyünk síelni egy nagyot?! Kezdőként igazi kaland megtanulni stabilan csúszni a síléceken és kezünkben tartani az irányítást. Tapasztalt síelőként pedig teljes mértékben átadhatjuk magunkat a kedvenc téli sportunk örömeinek. Bárhogy is legyen, a Mátraszentistván sípark csodálatos környezettel és profin kiépített sípályákkal vár minket.

Amit a Mátraszentistván síparkról tudni érdemes

A síparkban varázslatos alpesi hangulatnak lehetünk a részesei. Mintha csak az Alpokban lennénk, pedig országhatárokon belül vagyunk. Mátraszentistván a Felső-Mátrában fekszik a helyi falvak ölelésében, ahol Galyatető és Budapest is elérhető távolságban van. A sípark a Sztepán-réti nagy parkolótól indul, áthalad a Rubonya-hegy észak-nyugati oldalán és a Hutahelyi-pataknál ér véget. A közel 4 km hosszúságú pályarendszeren összesen tíz különböző sípályát találunk. Kezdőként, haladóként és profi síelőként is megtalálhatjuk a tudásunknak, tapasztalatunknak megfelelő utakat. A meredek lejtőkkel kombinált izgalmas ívek még a gyakorlottaknak is kihívást jelentenek. Akik pedig még csak a szárnybontogatással próbálkoznak nekik ott vannak a remek tanulópályát jelentő, szelíd lankák. A Mátraszentistván sípark tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy a síelőknek változatos nehézségű pályákat alakítsanak ki, és minden részéről kellemes kilátás nyíljon a környező tájegységekre. A hangulatot hidak, rönkházak és tavak is színesítik.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

Ha az indulás mellett dönt, időben foglalja le szállását

Mielőtt útnak indulna, érdemes átgondolnia hány napot szeretne Mátraszentistvánon tölteni. Ha ugyanis több napra utazik, akkor szállásról is gondoskodnia kell. A korábbi évekkel ellentétben, idén nehezen lehet megjósolni, hogy mikor lesz a szálláshelyeken teltház. Érdemes biztosra menni és nem halogatni a foglalást. A Kétkerék Vendégházban csodálatos környezetben élvezhetjük ki a hely atmoszféráját. A síelés után mindig jól esik egy kis szaunázás, amire fatüzelésű finn szauna, illetve meleg vizes dézsa ad lehetőséget. A szálláshely mindössze 1 km távolságra van a Mátraszentistván síparktól, ami azt jelenti, hogy autóval pár perc alatt megközelíthető. Egy vendégházról mindent elárulnak az értékelések és a vélemények, amik ez esetben kimagaslóan jók. Ez is azt bizonyítja, hogy nem fogunk csalódni, ha a Kétkerék vendégházat választjuk. Apartman, illetve szoba foglalására is van lehetőségünk, ami pedig az ellátást illeti, reggelit vagy félpanziót is kérhetünk.