Itt a téli szezon, irány a Mátraszentistván sípark!

Mátraszentistván sípark

A tél beköszöntével mi más lehetne élménytelibb program annál, minthogy a családdal elmegyünk síelni egy nagyot?! Kezdőként igazi kaland megtanulni stabilan csúszni a síléceken és kezünkben tartani az irányítást. Tapasztalt síelőként pedig teljes mértékben átadhatjuk magunkat a kedvenc téli sportunk örömeinek. Bárhogy is legyen, a Mátraszentistván sípark csodálatos környezettel és profin kiépített sípályákkal vár minket.

Amit a Mátraszentistván síparkról tudni érdemes

A síparkban varázslatos alpesi hangulatnak lehetünk a részesei. Mintha csak az Alpokban lennénk, pedig országhatárokon belül vagyunk. Mátraszentistván a Felső-Mátrában fekszik a helyi falvak ölelésében, ahol Galyatető és Budapest is elérhető távolságban van. A sípark a Sztepán-réti nagy parkolótól indul, áthalad a Rubonya-hegy észak-nyugati oldalán és a Hutahelyi-pataknál ér véget. A közel 4 km hosszúságú pályarendszeren összesen tíz különböző sípályát találunk. Kezdőként, haladóként és profi síelőként is megtalálhatjuk a tudásunknak, tapasztalatunknak megfelelő utakat. A meredek lejtőkkel kombinált izgalmas ívek még a gyakorlottaknak is kihívást jelentenek. Akik pedig még csak a szárnybontogatással próbálkoznak nekik ott vannak a remek tanulópályát jelentő, szelíd lankák. A Mátraszentistván sípark tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy a síelőknek változatos nehézségű pályákat alakítsanak ki, és minden részéről kellemes kilátás nyíljon a környező tájegységekre. A hangulatot hidak, rönkházak és tavak is színesítik.

Ha az indulás mellett dönt, időben foglalja le szállását

Mielőtt útnak indulna, érdemes átgondolnia hány napot szeretne Mátraszentistvánon tölteni. Ha ugyanis több napra utazik, akkor szállásról is gondoskodnia kell. A korábbi évekkel ellentétben, idén nehezen lehet megjósolni, hogy mikor lesz a szálláshelyeken teltház. Érdemes biztosra menni és nem halogatni a foglalást. A Kétkerék Vendégházban csodálatos környezetben élvezhetjük ki a hely atmoszféráját. A síelés után mindig jól esik egy kis szaunázás, amire fatüzelésű finn szauna, illetve meleg vizes dézsa ad lehetőséget. A szálláshely mindössze 1 km távolságra van a Mátraszentistván síparktól, ami azt jelenti, hogy autóval pár perc alatt megközelíthető. Egy vendégházról mindent elárulnak az értékelések és a vélemények, amik ez esetben kimagaslóan jók. Ez is azt bizonyítja, hogy nem fogunk csalódni, ha a Kétkerék vendégházat választjuk. Apartman, illetve szoba foglalására is van lehetőségünk, ami pedig az ellátást illeti, reggelit vagy félpanziót is kérhetünk.