Mindennek megvan az oka: tudd meg, hogy miért fáj valamid. Valóban meglepő magyarázatok!

Fájdalom – a szervezetnek vészjelzése arról, hogy valami nincs rendben. Ha valamelyik testrészed különösebb ok nélkül fáj és nincs semmilyen valódi betegséged vagy sérülésed, akkor a baj valószínűleg pszichoszomatikus jellegű és ez a válaszreakciója a testednek az életben zajló eseményekre.

Pszichoszomatika – egy tudomány, mely az ember testi, lelki és fiziológiai folyamatainak az összefüggéseit kutatja. Amikor a psziché szenved, akkor erre a test hevesen reagál, nem csak azzal, hogy betegség jeleit mutatja, hanem különböző testi fájdalmakkal is. Tudd meg, hogy melyik szerved jelez neked és tegyél rendet magadban. Az emberi test – csodálatos rendszer, amiben minden mindennel összefügg…

A fájdalmak okai

1. Fejfájás

Ha állandóan stresszes vagy és folyamatosan túl vagy terhelve, ne lepődjél meg azon, hogy fáj a fejed. A legjobb módszer a fejfájás megszüntetésére: végezz lazító gyakorlatokat, például meditációt vagy jógát. Dr. Christian Peterson szerint figyelni kell az érzelmi harmóniára és akkor a fejfájás megszűnik.

2. Nyak

Az az ember, aki valamiért nem tud megbocsátani magának, az nyaktájéki fájdalmakról panaszkodik. A bűntudat súlya megbénítja ezt a testrészt, az önmarcangolástól és a lelkifurdalástól ezért mihamarabb meg kell szabadulni. Ahhoz, hogy elmúljon a nyaktájéki fájdalom, el kell fogadni a világot olyannak, amilyen az a maga valójában. Laurie D’Ascenzo csontkovács-kineziológus, azt javasolja, hogy bocsássunk meg önmagunknak és másoknak és ettől javulni fog a közérzetünk.

3. Váll

Ros Kitson csontkovács magyarázata szerint, a váll  egy olyan zóna, ahova az ember felelősségének és a gondjainak a terhei rakódnak. A váll fájdalma csökkentésének a legjobb módja – oszd meg terheidet a hozzád közelállókkal, hagyj fel a terhek önálló cipelésével.

4. A hát felső részének fájdalma

Ez a zóna a szerelemért felelős. Ronda Degast, edző és önismereti tanácsadó, úgy véli, hogy ezen területek fájdalmáért az emberi kapcsolataink a felelősek, próbáld meg egyensúlyba hozni energiacsere folyamataidat.  Szerelmet kapni és adni csak kölcsönösen lehet.

5. Derékfájdalom

A hát alsó fele az anyagi dolgokért felelős, tehát ha te nem vagy elégedett az anyagi helyzeteddel, ne lepődj meg azon, hogyha a derekad gyakran fáj. Dr. Mark V. Tong arra figyelmeztet: Ha éjjel nappal aggódsz a pénz miatt, hogy keveset keresel, vagy sokat költesz, ez komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Próbáld meg kiegyensúlyozottan kezelni a pénzügyeidet.

6. Könyökfájdalom

Alan Vogel a „Psychology Today” folyóiratban kijelenti, hogy könyök – annak a visszatükröződése, hogy mennyire bánsz durván a külső világgal. Legyél kedves, találd meg a kompromisszumokat és nem fog többé fájni ez a testrészed.

7. Kezek

A kezeden keresztül kommunikálsz a külső világgal. Laurie D’Ascenzo szerint a kéz fájdalma összefüggésben van az emberi kapcsolatok hiányával, vagy azok túlzásba vitelével. Mindennek egyensúlyban kell lennie, emlékezz erre.

8. Csípő

A csípő felel az előrelépésért, a jövőért, biztos ebben a csontkovács Barbara Clark. Ne félj a változásoktól, bátran nézz szembe a rád váró feladatokkal és nem fogsz aggódni a csípőfájdalom miatt. Legyél rugalmas és nyitott minden újra – ez a záloga erős lelki és testi egészségnek.

9. Térdek

A térdek felelnek az önértékelésért. Ha az ember ok nélkül alulértékeli magát, vagy ha túl magas egóval rendelkezik, akkor a térd fájdalom elöl, nem tud menekülni. Laurence Michel, a nem hagyományos keleti orvoslás szakembere, azt javasolja, hogy humorosan álljunk magunkhoz és szeressük az egónkat.

10. Lábikra izom

A sértődöttség és az irigység összpontosul ezen a helyen. Dr Laura Perry azt tanácsolja, hogy szabaduljunk meg ezektől a negatív élményektől és éljünk lelki békében, akkor semmilyenfajta izomgörcs nem fog kellemetlenséget okozni.

11. Bokák

Az elégedettség legyőzi a fájdalmat! A boka pontosan ilyen eset. A test ezen részének a fájdalma azt bizonyítja, hogy nem tudsz lazítani és nem tudod élvezni a pillanatot. Julie Douglas több önismereti könyv szerzője azt tanácsolja, hogy ne foszd meg magadat a megérdemelt jutalmaktól és a lehető legjobban élvezd az életet.

12. Talpak

Ha fájnak a talpaid, akkor itt az ideje, hogy megtanuld elengedni a negatív dolgokat és túllépni a kellemetlenségeken. Adobi Anidzhey kaliforniai pszichológus szerint értékelni kell minden pozitív apróságot és kevesebb figyelmet kell fordítanunk a komolyabb gondokra és akkor fájdalmaink megszűnnek.

Amikor érzelmi fájdalmad van, akkor a tested nagyon szenved. Minek okozzunk kárt saját magunknak? Csak tőled függ, hogy hogyan reagálsz az ilyen helyzetekre. Ahhoz, hogy az életed kellemes legyen, elég, ha a dühödet nem zárod magadba, hanem inkább valami pozitív dologra összpontosítasz.

Próbálj meg nem úgy gondolkodni, ahogy azt már megszoktad, és sikerülni fog! A test és a lélek is egészségesebb lesz, hisz ez nagyon fontos… Mutasd meg barátaidnak ezt a cikket, nekik is jó tudni, hogy hova vezet a világ és saját magad utálata!